home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Οι 300 του Κορκολή, ο Γκούμας και οι ευθύνες

Παίρνει θέση για την πολυσυζητημένη συναυλία ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου
Ναύπλιο Μπούρτζι συναυλία Κορκολής κόσμος

Στο πολυσυζητημένο θέμα των 300 τυχερών θεατών της συναυλίας του Στέφανου Κορκολή για το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου αναφέρεται ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Χρήστος Γκούμας, με αφορμή σχόλια δημοτών που γίνονται στα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία 20ωρα.

Ο κος Γκούμας επισημαίνει ότι η επιλογή της καστρονησίδας έγινε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννη Βακαρέλη, ενώ ο καθορισμός του αριθμού των θεατών καθορίζεται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σημειώνει παρόλα αυτά ότι στο παρελθόν, σε ανάλογες εκδηλώσεις που είχαν γίνει στο Μπούρτζι επιτρέπονταν να παραβρεθούν 1500 θεατές.

Απαντώντας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου σε σχετικό σχόλιο δημότισσας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «τους χώρους πραγματοποίησης των εκδηλώσεων τους επιλέγει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Γιάννης Βακαρέλης διαχρονικά εδώ και 33 χρόνια μαζί με τον ή τους καλλιτέχνες».

Επισημαίνει ακόμα ο κος Γκούμας:

«Στο Μπούρτζι ειδικά πριν το 2012 είχαν γίνει πολλές συναυλίες με μεγάλα ονόματα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ».

Ενδεικτικά αναφέρεται στις εκδηλώσεις με Βίσση, Γαλάνη, Κορκολή – Βακαρελη (δύο πιάνα), Σαββόπουλο κ.α.). Και τονίζει: «τότε με έγκριση της Αρχαιολογίας συμμετείχαν 1500 θεατές… Το κάστρο “σιώπησε” για 12 χρόνια και φέτος η Αρχαιολογική Υπηρεσία ενέκρινε μόνο 300 άτομα οπότε η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο κατ’ επέκταση δεν είχε λόγο».

Προτρέπει μάλιστα την δημότισσα να διαμαρτυρηθεί στην Έφορο Αρχαιοτήτων: «μπορείς να διαμαρτυρηθεί ο ή η οποιαδήποτε στην Κα Παπαδημητρίου».

Τέλος, αναφέρεται στο ρόλο του ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου:

«Όσο αφορά τους ρόλους μας στην εκδήλωση, μην μπερδευόμαστε.

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είχα αναλάβει την υποχρέωση να εξασφαλίσω την δωρεάν μετάβαση στην βραχονησίδα τού πιάνου, του εξοπλισμού, των τεχνικών των καλλιτεχνών και των καρεκλών και για αυτό το λόγο οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Αγγελόπουλο Βασίλειο, διότι προσφέρθηκε να διαθέσει 4 σκάφη και το προσωπικό τους για την “επιχείρηση” αυτή και να απασχολήσει το προσωπικό του για μεταμεσονύχτια εργασία, καύσιμα, χωρίς ο Δήμος ή το Φεστιβάλ να δαπανήσει έστω και μισό Ευρώ.

Όσο αφορά την μεταφορά των θεατών δεν είχα καμία ανάμειξη, διότι εισήλθαν όσοι δήλωσαν συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας, όσο και οι προσκεκλημένοι 230 οι πρώτοι, 80 οι δεύτεροι. Η συναυλία ήταν χωρίς εισιτήριο (δωρεάν). Η μόνη υποχρέωση των 230 ήταν να καταβάλουν 5€ στον κ. Αγγελόπουλο μόνο για τα ναύλα, δηλαδή 2,50€ για το πήγαινε και 2,50€ για την επιστροφή και με μόνο σκοπό να μη “μπει” μέσα».

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού μεταξύ άλλων αναφέρεται σε όσους σχολιάζουν το θέμα αυτό, λέγοντας:

«Διακρίνω, ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουν οτιδήποτε, δεν έχουν πατήσει το πόδι τους επί 33 συναπτά έτη ούτε σε μια εκδήλωση του Φεστιβάλ. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όλα αυτά τα χρόνια 200 άτομα είμαστε οι μόνιμοι θεατές του Φεστιβάλ. Αλλά μου κάνει εντύπωση, που δεν αναφέρεις την υποκριτική στάση, για να μην πω τίποτα χειρότερο, όλων των εκλεγμένων αιρετών που μόλις δεν εκλέγεται η Δημοτική Αρχή που “υπηρετούσαν”, εξαφανίζονται, ενώ πριν έκαναν “τεμενάδες” και φουλ φωτογραφίες και δηλώσεις. Και μην ξεχνάμε ότι το κύρος του κ. Βακαρέλη, για τον οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες, είναι αυτό που μας έφερε κοντά σε τόσο μεγάλους καλλιτέχνες π.χ. την αείμνηστη Milva κ.α., με χορηγούς την Rolex, Balladains κλπ.

Απόψε δε στο Βουλευτικό ανακοίνωσε ο ίδιος με την ιδιότητα του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, ότι τον χειμώνα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και στο Ναύπλιο με καλλιτέχνες παγκόσμιου κλάσεως.

Είναι θετικό το ότι μικρά παιδιά ως θεατές πριν 33 Χρόνια συνοδευόμενοι από τους γονείς τους ήδη έχουν προσανατολισμό καλλιτεχνικό στην κλασσική μουσική. Όλοι μένουν στα μικρά και όχι στα μεγάλα».

Ο κος Γκούμας κλείνει τον σχολιασμό του αναφέρεται στις- στους συζύγους δημοτικών συμβούλων που παραβρέθηκαν μεταξύ των 300 στη συναυλία Κορκολή στο Μπούρτζι:

«Όλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να φέρουν τους ή τις συζύγους των. Κάποιοι από την αντιπολίτευση ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί η πρόσκληση από υπαλλήλους της επιχείρησης τους κάτι το οποίο δεν έγινε φυσικά αποδεκτό».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis