home design 800x400
home design 1170Χ320

Εορταστικές εκδηλώσεις και πνευματική αναβάθμιση στην Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος

Την Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 23 Ιουνίου/7 Ιουλίου 2024, η Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος γιόρτασε με ιδιαίτερη μοναστηριακή τάξη την επέτειο των Εγκαινίων του Καθολικού της
agioreiton

Την Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 23 Ιουνίου/7 Ιουλίου 2024, η Ιερά Μονή Γεννήσεως του Χριστού στο Άργος γιόρτασε με ιδιαίτερη μοναστηριακή τάξη την επέτειο των Εγκαινίων του Καθολικού της. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα, με τον Μεγάλο Εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, παρόντες πολλοί ιερείς και διάκονοι.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της αθλήσεως και της πνευματικής καθοδήγησης των Οσίων Πατέρων του Αγίου Όρους, αναδεικνύοντας τον μεγάλο προορισμό της αγιότητας, την οποία όλοι οι Χριστιανοί καλούνται να επιτύχουν. Με πρότυπο τον Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή του Σωτήρος, οι Πατέρες μας αναδείχθηκαν νικητές σε κάθε δοκιμασία, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της αγάπης προς τον Θεό και της πνευματικής αθλητικής προσπάθειας εντός της Εκκλησίας.

agioreiton 2
ΦΩΤΟ: iaathgoc.gr

Ανήμερα, στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Καλλίνικος. Μετά τη Δοξολογία τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού και η Αρτοκλασία στην ετοιμασμένη φιάλη της Μονής. Ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικου, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων. Στο Κοινωνικό της ημέρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στον Τίμιο Πρόδρομο, τους Αγιορείτες Πατέρες και την ιστορική σημασία της επετείου των Εγκαινίων του Καθολικού της Μονής.

agioreiton 1
ΦΩΤΟ: iaathgoc.gr

Η εορταστική ατμόσφαιρα κορυφώθηκε με την ψαλμωδία του κλιμακίου της Ο.Ε.ΒΥ.Χ υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Τσιμπίδη, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία πέριξ της Μονής, με τη συμμετοχή νέων και νεανίδων ενδεδυμένων με παραδοσιακές ενδυμασίες. Ο ακάματος εφημέριος της Μονής, Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της λαμπρής πανηγύρεως.

Τέλος, η Μονή προσέφερε τράπεζα προς όλους τους ευσεβείς προσκυνητές, ολοκληρώνοντας έτσι μια μέρα γεμάτη πνευματική αναβάθμιση και κοινωνική σύμπνοια.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis