home design 800x400

Βόρεια Κυνουρία: 80.000 ευρώ για πυροπροστασία κατοικημένων περιοχών

Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας «Ενίσχυση Πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας»

Με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας «Ενίσχυση Πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας 6 (Α.Π. 6) «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΑ ΔΑΣΗ» για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου είναι 80.000€ με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης εφόσον προκύψει ανάγκη από τις εγκεκριμένες από το Δασαρχείο Τεχνικές Εκθέσεις. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Η πράξη αφορά τη διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ των οικισμών του Δήμου καθώς και του αστικού ιστού, με την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και θα ανακόψουν μια πυρκαγιά προς κατοικημένες περιοχές. Η πρόταση περιλαμβάνει ζώνες αποψιλωτικής υλοτομίας και ζώνες με καθαρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων περιμετρικά των οικισμών.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:

• Καθαρισμοί, κλαδεύσεις και φρυγανεύσεις σε συνολική επιφάνεια 40,00 στρ.

• Θρυμματισμός προϊόντων καθαρισμού – κλαδεύσεων σε συνολική επιφάνεια 91,00 στρ.

• Υλοτομία δένδρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας, κατεργασία εδάφους σε συνολική επιφάνεια 51,00 στρ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version