home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορινθία: Μέλος σπείρας συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη

Η εγκληματική οργάνωση διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια στην Κορινθία.
astynomia katadioksi

Μετά από καταδίωξη και σύγκρουση με περιπολικά έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας ένας από τους δράστες της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε σπίτια στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθη, σήμερα (6.7.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και το – κατά περίπτωση – αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνει 2 ακόμη 30χρονους ημεδαπούς, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Ο τρόπος δράσης της σπείρας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει συμμορία, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Κατά την τέλεση των κλοπών χρησιμοποιούσαν οχήματα, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, ώστε να μη γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 5.7.2024 έως 6.7.2024, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διέπραξαν 1 περίπτωση κλοπής σε οικία, όπου αφαίρεσαν διάφορα τρόφιμα.

Περιπετειώδης σύλληψη

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, πρώτες πρωινές ώρες της 6.7.2024, εντοπίστηκε όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη κλοπών, να κινείται σε περιοχή του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ο οδηγός του οχήματος, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και την πρόκληση υλικών ζημιών. Ακολούθως, το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, ενώ ένας εξ αυτών στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, αντιστάθηκε σθεναρά ασκώντας βία σε αστυνομικό.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis