home design 800x400
home design 1170Χ320

Ήσουν στρατιώτης στον Έβρο κατά τη διάρκεια ελληνοτουρκικής κρίσης; Πες μας την ιστορία σου

Βιώματα Στρατιωτών στον Έβρο: Συμμετοχή σε Μεταπτυχιακή Έρευνα Δημόσιας Ιστορίας
Στρατιώτης

Τα βιώματα Στρατιωτών στον Έβρο που υπηρέτησαν στις κρίσιμες στιγμές των ελληνοτουρκικών κρίσεων, επιχειρεί να καταγράψει η συνάδερφος δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας στο τμήμα Δημόσιας Ιστορίας του ΕΑΠ. Η Ιωάννα, ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια αναζητεί άτομα για συνεντεύξεις σχετικά με την διπλωματική της, που έχει θέμα τις ελληνοτουρκικές κρίσεις.

Αναφέρει η ίδια: “Είσαι ένας από τους στρατιώτες που βρέθηκαν στον Έβρο στις κρίσιμες στιγμές των ελληνοτουρκικών κρίσεων; Εάν υπηρέτησες τη θητεία σου οπουδήποτε στον Έβρο τον Μάρτιο και Απρίλιο του 1987, τον Ιανουάριο του 1996 ή τον Μάρτιο, τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020, η ιστορία σου είναι σημαντική και θέλουμε να την ακούσουμε!

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Δημόσιας Ιστορίας του ΕΑΠ και διεξάγω έρευνα για τη διπλωματική μου εργασία σχετική με τα βιώματα των στρατιωτών που υπηρέτησαν στον Έβρο κατά τη διάρκεια των ελληνοτουρκικών κρίσεων 1987, 1996, 2020. Στόχος μου είναι να καταγράψω και να αναδείξω τις προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες των απλών στρατιωτών που έζησαν αυτές τις έντονες περιόδους.

Αν ήσουν στον Έβρο:

Μάρτιο και Απρίλιο 1987

Ιανουάριο 1996

Φεβρουάριο και Μάρτιο 2020

Ιούλιο και Αύγουστο 2020

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου και θα μαγνητοσκοπηθούν. Το υλικό θα παραμείνει στη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου και θα είναι προσβάσιμο μόνο από ερευνητές. Ο συνεντευξιαζόμενος μπορεί να ζητήσει πλήρη ανωνυμία, εξασφαλίζοντας ότι η ταυτότητά του δεν θα αποκαλυφθεί.

Η συμμετοχή σου θα βοηθήσει σημαντικά στην κατανόηση των γεγονότων από τη σκοπιά των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα από την πρώτη γραμμή. Οι μαρτυρίες σας είναι πολύτιμες και θα συμβάλουν σημαντικά στην καταγραφή αυτής της σημαντικής πλευράς της ιστορίας μας.

Επικοινώνησε μαζί μου στο [email protected] ή κάλεσε πρωί στο 6944822936 για να μοιραστείς την ιστορία σου και να συμβάλεις στην έρευνά μου”

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis