home design 800x400
home design 1170Χ320

Δύο ορεινά στολίδια της Μεσσηνίας, επισκέψιμα όλες τις εποχές

Οδοιπορικό σε Σύρριζο και Κούβελα Τριφυλίας
syrrizo kouvelas (3)

Στο Σύρριζο και στο Κούβελα Τριφυλίας δυο «ορεινά στολίδια» της Μεσσηνίας πραγματοποίησαν οδοιπορικό και ανέλαβαν την παρουσίαση των χωριών στο διαδίκτυο οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης».

Δυο όμορφα και γραφικά χωριά της Τριφυλίας που αν και γνωρίζουν την έξαρση της ερημοποίησης που βιώνει η ορεινή Ελλάδα έχουν αναπτύξει αντιστάσεις στη φθορά του χρόνου, μέσα από το πείσμα των κατοίκων να μην εγκαταλείψουν τα χωριά τους και των δραστήριων συλλόγων να τα ζωντανεύουν όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που διέτρεξαν μια ολόκληρη δεκαετία συνολικά δημιουργώντας προβλήματα και στα χωριά, καθώς δεν ανοίχτηκαν θέσεις εργασίας και δεν επέστρεψαν νέοι σε αυτά.

Τα δύο χωριά τα τελευταία χρόνια τα συνδέει ένας νέος δρόμος όπου κάνει εύκολη τη διασύνδεση τους αλλά και συμβάλλει στην προώθησή τους σαν μια εναλλακτική πρόταση για όποιον θέλει να θαυμάσει τη φύση και την αρχιτεκτονική όπως εναρμονίζονται ιδανικά  στα δυο αυτά χωριά. Υπάρχουν πολλές περιπατητικές διαδρομές γύρω από αυτά, ενώ εντυπωσιακή είναι και η περιήγηση από το ένα χωριό στο άλλο και το πέρασμα από τα Διάσελα.

Όλες οι εποχές είναι ιδανικές για την επίσκεψη στην περιοχή και αποτελούν μια ευχάριστη στάση πριν την επίσκεψη σε μνημεία και αξιοθέατα με τον Επικούριο Απόλωνα να ξεχωρίζει.

Για την παρουσίαση των δυο χωριών συνεργάστηκαν οι: Άρης Μπαρκούρας, Γιώργος Νέζης, Γιάννης Λάσκαρης, Νίκη Γιαννακοπούλου.

Η παρουσίαση γίνεται στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο facebook  «Στην ομορφιά που χάνεται» και στις ιστοσελίδες myrtosyrrizo.blogspot.com και visitkoubela.blogspot.com.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis