home design 800x400

Το ιστορικό ξενοδοχείο γυμνιστών της Αργολίδας μεταμορφώνεται

Το «Ακτή Σαλάντι» της δεκαετίας του ’80 πρόκειται να αναγεννηθεί ως πολυτελές resort.

Το ιστορικό ξενοδοχείο Ακτή Σαλάντι, στην Αργολίδα, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Πελοπόννησο κατά τη δεκαετία του ’80, πρόκειται να αναγεννηθεί ως πολυτελές resort.

Η αναβάθμιση της μονάδας στην Ερμιονίδα έχει αναλάβει η επενδυτική εταιρεία Gnosis Investments, η οποία προγραμματίζει να φέρει την αίγλη και τη πολυτέλεια στην περιοχή, σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης ξενοδοχειακό όμιλο Radisson.

Αναβίωση του «Ακτή Σαλάντι»

Οι παλιοί κάτοικοι της Ερμιονίδας θυμούνται το Ακτή Σαλάντι ως το πρώτο ξενοδοχείο στην Πελοπόννησο που απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυμνιστές τη δεκαετία του ’80. Με την πάροδο των ετών, το ξενοδοχείο περιήλθε σε παρακμή, ερειπωμένο και λεηλατημένο. Σήμερα, όμως, μια νέα σελίδα ανοίγει για το ξενοδοχείο αυτό, προφανώς όχι με το ίδιο concept.

Η επενδυτική εταιρεία Gnosis Investments, με επικεφαλής τον Πέτρο Πολίτη και τη στήριξη ισραηλινών κεφαλαίων, έχει λάβει άδεια ανακαίνισης από τον δήμο Ερμιονίδας. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας «Saladi Beach Resort», η οποία θα διαχειρίζεται το νέο πολυτελές θέρετρο.

Συνεργασία με τον Όμιλο Radisson

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο resort ενδέχεται να ενταχθεί κάτω από το διεθνές brand της Radisson Hotels, που έχει ήδη στενές σχέσεις με την Gnosis Investments. Η Radisson Hotels, με την επιθετική της πολιτική επέκτασης στην ελληνική αγορά, αποτελεί ισχυρό εταίρο για την Gnosis. Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συμπράξει στη διαχείριση ξενοδοχείων σε ακίνητα της Gnosis στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Πέρυσι, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πέντε «επώνυμων» ξενοδοχείων, συνολικής δυναμικότητας 1.300 δωματίων. Αυτά τα ξενοδοχεία θα φέρουν το brand της Radisson και θα αναβαθμίσουν την εμπειρία φιλοξενίας σε αστικά και παραθεριστικά καταλύματα.

Το Saladi Beach Resort

Το νέο Saladi Beach Resort θα διαθέτει δομημένη επιφάνεια 16.000 τ.μ. στο κύριο κτίριο και 2.200 τ.μ. σε bungalows. Η έκταση στην Ακτή Σαλάντι καλύπτει συνολικά 114.500 στρέμματα. Η ξενοδοχειακή άδεια αφορά 296 δωμάτια, 32 σουίτες και 76 bungalows, συνολικά 404 κλειδιά.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το ξενοδοχείο είχε περίφραξη για την προστασία των γυμνιστών και προσέφερε υπηρεσίες για ΑΜΕΑ και ζώα, κάτι που τότε ήταν πρωτοποριακό. Ωστόσο, αντιμετώπισε έντονη αντίδραση από την τοπική κοινωνία και την Εκκλησία, οδηγώντας τελικά στο κλείσιμό του.

Η νέα εποχή για το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας και αναβαθμίζοντας την τουριστική εικόνα της Ερμιονίδας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version