home design 800x400

Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Κόρινθο – Νέα δομή Πολιτισμού και Παιδείας

Ο Δήμος Κορίνθου εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην εκπαίδευση

Στην Κόρινθο θα λειτουργήσει το νέο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με το Δήμο Κορινθίων, η ιδέα προήλθε από τον πρώην αντιπρύτανη και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Δημήτριο Τούσουλη. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση του πολιτισμού και της παιδείας στην περιοχή.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο καθηγητής Τούσουλης παρουσίασε τον σκοπό της ίδρυσης αυτής της δημοτικής δομής, καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας της. Το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί σε δύο εξάμηνα, το χειμερινό και το εαρινό, προσφέροντας μαθήματα δύο φορές το μήνα. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα αναρτάται πριν από την έναρξη κάθε εξαμήνου, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο γεγονός ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν θα συνεπάγεται κανένα οικονομικό βάρος για τους συμμετέχοντες. Δεν θα υπάρχουν δίδακτρα, ούτε θα απαιτείται η υποχρεωτική αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, καθιστώντας την εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλους. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτιριακό συγκρότημα του δημοτικού θεάτρου της Κορίνθου, προσφέροντας έναν φιλόξενο χώρο μάθησης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Η διοικούσα επιτροπή που θα επιβλέπει τη λειτουργία του πανεπιστημίου έχει ήδη συγκροτηθεί και σε αυτήν συμμετέχει και ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης.

Η δημιουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην πνευματική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version