home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας συντάσσεται με το αίτημα 120 Σωματείων Εστίασης και της ΠΟΕΣΕ για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση
Έλεγχος του ΙΚΑ και πρόστιμο αδήλωτης εργασίας - Τι λάθη να αποφεύγουμε

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, σε επιστολή που απέστειλε προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ζητά την άμεση παρέμβασή της προς την κυβέρνηση με σκοπό τη μείωση του ΦΠΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης.

Η επιστολή αναφέρει:

“Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες διαμαρτυριών από τα μέλη μας – επιχειρήσεις εστίασης για την αύξηση του ΦΠΑ 24%, για τον σερβιριζόμενο καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά.

Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ, θέτει ένα ακόμα εμπόδιο στον κλάδο της εστίασης που αποτελεί ένας από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία. Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, με την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/19014/5/2019 που είχε κατατεθεί, δεν υλοποιήθηκαν, γεγονός που προκαλεί έντονη αναστάτωση από τα μέλη μας.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από 120 πρωτοβάθμια σωματεία εστίασης πανελλαδικά, που ζήτησαν την καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 13% για όλη την εστίαση, εξαιρουμένων των αλκοολούχων ποτών, η πρόσφατη ανακοίνωση οδηγεί σε οικονομική εξάντληση τα καταστήματα εστίασης, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί αυξήσεις τιμών που επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.

Βάσει των παραπάνω συντασσόμαστε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς την κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ, ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis