home design 800x400

Το Αργολικό υποδέχθηκε την εικόνα των αγίων της Αργολίδας

Η ιδέα έγινε πραγματικότητα και δημιουργήθηκε μια όμορφη αγιογραφία που απεικονίζει για πρώτη φορά όλους τους αγίους της Αργολίδας, άνδρες και γυναίκες.

Το Αργολικό υποδέχθηκε την εικόνα των αγίων της Αργολίδας στις 24 Ιουνίου. Η ιδέα έγινε πραγματικότητα και δημιουργήθηκε μια όμορφη αγιογραφία που απεικονίζει για πρώτη φορά όλους τους αγίους της Αργολίδας, άνδρες και γυναίκες. Αυτό αποτελεί ευλογία και τιμή για ολόκληρη την Αργολίδα, και ιδιαίτερα για το Αργολικό, το οποίο είχε την έμπνευση για τη δημιουργία και τη χαρά της υλοποίησης από την Ιερά Μονή Καλαμίου.

Η εικόνα, η οποία περιλαμβάνει και έναν άγνωστο άγιο, εμπνευσμένο από τον άγνωστο στρατιώτη, καθώς και τα δύο κάστρα του Άργους και του Ναυπλίου, παραδόθηκε από τη μονή στις 25 Φεβρουαρίου 2024 από το κατηχητικό και μεταφέρθηκε με πομπή αυτοκινήτων στην ενορία.

Η επίσημη υποδοχή της εικόνας έγινε στις 24 Ιουνίου 2024 το απόγευμα. Οι πιστοί υποδέχθηκαν την εικόνα μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Νεκτάριο, ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό που ακολούθησε.

Η εικόνα μεταφέρθηκε με στρατιωτικό όχημα με όλες τις τιμές και τοποθετήθηκε μόνιμα στο προσκυνητάρι της στην είσοδο του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αργολικό.

Η εορτή της θα γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή των Αγίων Πάντων, και φέτος θα γιορταστεί στις 7 Ιουλίου. “Η ευχή όλων μας είναι οι άγιοι της Αργολίδας να ευλογούν και να καθοδηγούν τη ζωή των χριστιανών στο μονοπάτι του Θεού” αναφέρει το μήνυμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version