home design 800x400

Πελοπόννησος: Διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα των πανεπιστημίων

Ανάγκη για δημιουργία ενός ενιαίου και υγειούς οικοσυστήματος

Η εκδήλωση ενημέρωσης των Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε.

Αφορούσε την προσπάθεια διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την έρευνα των πανεπιστημίων, κάτι που θεωρείται σημαντικό για την περαιτέρω προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αυτό δηλαδή που επιδιώκει και η περιφέρεια Πελοποννήσου να ενισχύσει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό η επιχειρηματικότητα να συνδεθεί με την έρευνα των πανεπιστήμιων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση που προωθεί τέτοιες ιδέες».

Ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας του Δήμου Καλαμάτας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να αναπτυχθεί ένα οικοσύστημα με την επιχειρηματικότητα, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους Κόμβους Επιχειρηματικότητας και πρέπει να γίνουμε όλοι συμμέτοχοι αυτής της προσπάθειας».

Στην συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε για το πως μπορεί το δίπολο επιχειρηματικότητας και ακαδημαϊκής έρευνας μπορεί να γεφυρωθεί με στόχο την δημιουργία ενός ενιαίου και υγειούς οικοσυστήματος.

Προέκυψε πως είναι έντονη η ανάγκη για την αλληλεπίδραση της ακαδημαϊκής με την επιχειρηματική κοινότητα και η άμεση και ουσιώδης σύνδεση της αγοράς εργασίας, με τις δεξιότητες και τις γνώσεις των φοιτητών και των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version