home design 800x400

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «Ελληνικά ΑΕΙ και Ευρωπαϊκές Συμμαχίες: Ευκαιρίες και Προκλήσεις»

Διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και διεθνοποίησης που ακολουθεί τα δύο τελευταία χρόνια, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, παρευρέθηκε στην Ημερίδα με θέμα τα “Ελληνικά ΑΕΙ και Ευρωπαϊκές Συμμαχίες: Ευκαιρίες και Προκλήσεις” που  διοργάνωσε το ΕΜΠ σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, στις 18 Ιουνίου 2024, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, στην Ημερίδα συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Δρ. Μαρία-Ελευθερία Γαλάνη, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια EUNICE του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΠΕΛ και η Παρασκευή Χαϊδά, αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, το έργο του οποίου υποστηρίζεται από την Αντιπρύτανι Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Ευθαλία Χατζηγιάννη.

Στόχος της ημερίδας ήταν η δημιουργία δικτύου των 10 Ελληνικών Πανεπιστημίων που συμμετέχουν σε Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων από το 2019 μέχρι σήμερα. Όπου μέσω των συναντήσεων εργασίας και των συζητήσεων σχετικά με τις ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά ΑΕΙ, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, YΠΑΙΘΑ, και την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, ΕΘΑΑΕ, θα αντιμετωπιστεί και θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα αυτών των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών υπογραμμίστηκε ότι τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια αποτελούν τη βάση για την πορεία προς την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Πτυχίου, European Degree, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Τονίστηκε επίσης ότι η απλοποίηση των διαδικασιών σε θέματα πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών και μικροδιαπιστευτηρίων μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα ως προς τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες των Ιδρυμάτων και να ενδυναμώσει την ανταγωνιστική θέση τους σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version