home design 800x400

Π. Θωμόπουλος: Ωρίμασε ο μούστος και έγινε κρασί;

«Πάμε Αλλιώς»: Oι ζημιές που σημειώθηκαν στον Δήμο κατά την κοινή πορεία Καμπόσου – Μαλτέζου αντιπροσωπεύουν το 66% των συνολικά συσσωρευμένων ζημιών του Δήμου μέχρι τη χρήση του 2022.

Η παράταξη του Πέτρου Θωμόπουλου μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2024, αναφέρεται με ανακοίνωσή της στα τεκταινόμενα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και όχι μόνο.

Όπως αναφέρει το «Πάμε Αλλιώς»:

«Παρακολουθώντας τον κ. Μαλτέζο κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο και βλέποντας τον να θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο της κακοδιαχείρισης του Δήμου θα θέλαμε να του επιστήσουμε την προσοχή γιατί μπορεί το κόκκαλο αυτό να είναι… δικό του.

Επειδή δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση και επειδή οι αριθμοί μιλάνε και λένε την αλήθεια ας δούμε τα δεδομένα:

Κατά την πρώτη θητεία του κ. Καμπόσου ως Δημάρχου στον Δήμο Άργους Μυκηνών, με εξέχοντα μέλη της παράταξης του τον κ. Μαλτέζο και ορισμένους ακόμα αντιδημάρχους του κ. Μαλτέζου, ο Δήμος Άργους Μυκηνών συσσώρευσε ΖΗΜΙΕΣ ύψους 2.431.457,83€ στο κλείσιμο της χρήσης του 2014. Σημειωτέον ότι η πρώτη χρήση (2011) σαν ενιαίος Δήμος Άργους Μυκηνών ήταν κερδοφόρα με κέρδη 585.059,30€.

Κατά τη δεύτερη θητεία του κ. Καμπόσου και μετά τη μη κάθοδο του κ. Μαλτέζου στο πλάι του κ. Καμπόσου ο Δήμος πέτυχε 4 συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις μειώνοντας τις σωρευμένες ζημιές κατά ~600.000€.

Κατά την τρίτη θητεία του κ. Καμπόσου μέχρι και τη χρήση του 2021 οι ζημιές σωρευτικά έφτασαν ~1.500.000€. Σωρευτικά οι ζημιές μέχρι τη χρήση του 2021 έφτασαν τα 3.385.455,75€.

Τέλος στη χρήση του 2022 οι ζημιές περιορίστηκαν στις 294.549,73€, από 986.810,66€ που ήταν στη χρήση του 2021.

Οι σωρευτικές ζημιές του Δήμου καθ’ όλη τη θητεία του κ. Καμπόσου, 12 χρόνια βάσει των στοιχείων που έχουμε και θα μπορούσε να γνωρίζει η σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς να έχει περάσει τις πύλες του Δημαρχείου με απλή αναζήτηση στη Διαύγεια, ανέρχονται σε 3.680.005,48€.

Συμπερασματικά, οι ζημιές που σημειώθηκαν στον Δήμο κατά την κοινή πορεία Καμπόσου – Μαλτέζου αντιπροσωπεύουν το 66% των συνολικά συσσωρευμένων ζημιών του Δήμου μέχρι τη χρήση του 2022.

Οι σημερινοί τιμητές και κατήγοροι της αντιπολίτευσης (?) ήταν οι συμμέτοχοι στην οικονομική κατάρρευση του Δήμου έχοντας το μεγαλύτερο οικονομικό αποτύπωμα σε αυτή.

Ήταν άμοιροι ευθυνών;

Θα κάνουν βουτιά και στα βαθιά της δικής τους περιόδου στον διαχειριστικό έλεγχο που θα κάνουν;

Να αναμένουμε αντίστοιχο….νοικοκυριό;

Ή μήπως ήταν τα χρόνια της ανεμελιάς και πλέον…..ωρίμασε ο μούστος και έγινε κρασί;

Υ.Γ: Επειδή πέφτουν από τα σύννεφα για την κατάσταση που αντιμετώπισαν αναλαμβάνοντας τον Δήμο, το διάγραμμα και η ανάλυση προέρχονται από την τότε τοποθέτηση του επικεφαλής Πέτρου Θωμόπουλου στο Δ.Σ κατά τη συζήτηση του απολογισμού του 2021 που είχε δημοσιευτεί και στο ενημερωτικό site του κ. Π.Τ, γι αυτό και αναφέρονται στοιχεία μέχρι το 2021.

Υ.Γ2: Φανταζόμαστε ότι όταν έκαναν τις εξαγγελίες για το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα είχαν δει τουλάχιστον τους οικονομικούς απολογισμούς και τα αποτελέσματα χρήσης του Δήμου, ή μήπως όχι;»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version