home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Εκδήλωση για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τεχνητή Νοημοσύνη».
ekdilosi texniti noimosini

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου Παράρτημα Ναυπλίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τεχνητή Νοημοσύνη».

Σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κόσμο, η γόνιμη συνύπαρξη της τεχνολογίας και του ανθρωπισμού αποτελεί το εχέγγυο για ένα καλύτερο μέλλον. Οι διοργανωτές, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναζητούν στο παρελθόν τις αξίες εκείνες, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τη γόνιμη αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Ομιλητές θα είναι: 

  • Ο κ. Γιώργος Μικρός, Καθηγητής Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο του Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ, με θέμα ομιλίας: «Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη. Αναλύοντας τον τρόπο γραφής των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων».
  • Ο κ. Δημήτρης Μπουμπάρης, Υπολογιστικός Γλωσσολόγος, με θέμα ομιλίας: «Η εξέλιξη της γλωσσικής ανάλυσης: Πώς φτάσαμε στα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα»

Για την εκδήλωση

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ. στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, επί της οδού Σιδηράς Μεραρχίας στο Ναύπλιο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Λαμπρινή Καρακούρτη, Ιστορικός Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης.

Η παρουσία σας στην εκδήλωση αποτελεί μέγιστη τιμή για τους διοργανωτές. 

Για τους ομιλητές

Ο κ. Γιώργος Μικρός είναι εκ των πλέον καταξιωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό. Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες» του Πανεπιστημίου Hamad Bin Khalifa στο Κατάρ. Από το 1999 μέχρι και το 2019 ήταν Καθηγητής Υπολογιστικής και Ποσοτικής Γλωσσολογίας στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ καθώς και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Υφολογίας στο εν λόγω Τμήμα. Από το 2013, κατέχει τη θέση του Adjunct Professor στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο University of Massachusetts, Boston στις ΗΠΑ. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη ειδικευμένου λογισμικού γλωσσικής τεχνολογίας. Θεωρείται από τους πλέον ειδικούς στον τομέα του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Δημήτρης Μπουμπάρης είναι Μηχανικός Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας και Τεχνητής Νοημοσύνης (NLP/AI Engineer) και εργάζεται στο τμήμα Εφαρμοσμένης Νοημοσύνης της Accenture για την Ελλάδα. Κατέχει μεταπτυχιακό στην Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας στο Βέλγιο (2023) και πτυχίο στη Μετάφραση από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (2019) με γλώσσες εργασίας τα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Έχει διατελέσει ασκούμενος στο Τμήμα Ροής Εργασίας και Μεταφραστικών Μνημών (EURAMIS/PreTrad) της ΓΔ Μετάφρασης του Ευρωκοινοβουλίου (Λουξεμβούργο). Προετοίμασε και συμμετέχει στο πλήρως χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό έργο «E-LECT» που αναλύει την κοινή γνώμη με σκοπό την προώθηση της συμμετοχικής Δημοκρατίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis