home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: Βήματα αξιοποίησης της μαρίνας

Αγωγή έξωσης απόδοσης μισθίου, νέο master plan και παράταση παραχώρησης της μαρίνας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Βήματα αξιοποίησης της μαρίνας
marina kalamata

Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη Μαρίνα Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της τακτικής 17ης/2024 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση, στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής καθώς και στα επόμενα βήματα που έχουν σχεδιαστεί σε σχέση με την αξιοποίηση της Μαρίνας.  Πρώτο βήμα, σύμφωνα με τον Βασιλόπουλο, την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα ληφθεί απόφαση για αγωγή έξωσης απόδοσης μισθίου.  

Δεύτερο βήμα αποτελεί η ανάθεση μελέτης σχεδιασμού νέου master plan θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης Μαρίνας, επαναχωροθέτηση στο πλαίσιο των διατάξεων του Νόμου 2160/1993, ανάθεση σε Χρηματοοικονομικό και Νομικό Σύμβουλο για τη διαδικασία αξιοποίησης (είναι σε εξέλιξη) και διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της Μαρίνας.

Τρίτο παράλληλο βήμα είναι η κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για παράταση παραχώρησης της Μαρίνας τουλάχιστον μέχρι το 2060. Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών για τις λιμενικές εγκαταστάσεις και από πλευράς της ΕΤΑΔ για τη χερσαία ζώνη της Μαρίνας.

Σημειώνεται ότι εφόσον υπάρξει νέα παραχώρηση τότε θα ανοίξει και η διαδικασία μιας ουσιαστικής συνεργασίας επ’ ωφελεία όλων των μερών.  

Νωρίτερα η Γενική Διευθύντρια του Δήμου, Παναγιώτα Κουράκλη και ο νομικός του Δήμου Χαράλαμπος Δημητρόπουλος αναφέρθηκαν αναλυτικά στο ιστορικό της Μαρίνας, από την περίοδο κατασκευής της έως και σήμερα, παρέχοντας στοιχεία, δίνοντας διευκρινήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συμβούλους της μειοψηφίας.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση του θέματος στο βίντεο που ακολουθεί

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis