home design 800x400

Άργος: Επεισοδιακή αποχώρηση Δούρου από τον συνδυασμό Παπαϊωάννου

Δεν φοβάμαι, δεν υποκύπτω – Ανεξάρτητος συνεχίζω τον αγώνα. Αλλάζουν οι συσχετισμοί των παρατάξεων στον δήμο Άργους Μυκηνών

Ανεξάρτητος είναι από σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δούρος, αφού αποχωρεί από την παράταξη Παπαϊωάννου και ενώ είχε προηγηθεί θυροκολλημένη από δικαστική επιμελήτρια έγγραφη πρόσκληση προς τον ίδιο από την δημοτική παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας», με την οποία καλείτο να παρευρεθεί σε συνεδρίαση στο γραφείο του επικεφαλής στο Άργος.

Στο έγγραφο που διάβασε έκπληκτος ο κος Δούρος, καλείται να δώσει εξηγήσεις, επειδή δεν ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη της παράταξης και ψηφίζει αντίθετα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Παναγιώτης Δούρος θεωρεί το κείμενο του εγγράφου που έλαβε «βαθιά προσβλητικό» για τον ίδιο, την προσωπικότητά του και την μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή.

Δεν φοβήθηκα ποτέ, δεν κρύφτηκα

Ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του δήμου Άργους Μυκηνών δηλώνει ότι δεν φοβήθηκε ποτέ, δεν κρύφτηκε και δεν μετείχε σε υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές».

Επισημαίνει ακόμα ότι «κάποιοι και κάποιες δεν εγκλιματίστηκαν ποτέ στην παράταξη, τη χρησιμοποίησαν πρόσκαιρα γιατί έτσι τους συνέφερε τότε αλλά τώρα είναι έτοιμοι “να γυρίσουν στο μαντρί” από το οποίο ποτέ ουσιαστικά δεν έφυγαν και να κατηγορήσουν εμένα για ενδοτισμό».

Η επεισοδιακή αποχώρηση

Η επεισοδιακή αποχώρηση του Παναγιώτη Δούρου από την δημοτική παράταξη «Συμφωνία Δημιουργίας» και η ανεξαρτητοποίησή του φαίνονται από την δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και φέρει τον τίτλο: “Δεν φοβάμαι, δεν υποκύπτω – Ανεξάρτητος συνεχίζω τον αγώνα”.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση Δούρου: «Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τη θυροκολλημένη από δικαστική επιμελήτρια έγγραφη πρόσκληση προς εμένα, της δημοτικής παράταξης “Συμφωνία Δημιουργίας”, με την οποία καλούμαι να παρευρεθώ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει αύριο ή μεθαύριο σε ώρες που μου καθορίζονται στην εν λόγω πρόσκληση στο γραφείο του επικεφαλής αυτής.

Στο κείμενο αυτό καλούμαι να εκφράσω τις “αιτιάσεις, απόψεις και ισχυρισμούς” μου σχετικά με τον τρόπο που αποφασίζω και ψηφίζω στο δημοτικό συμβούλιο και ότι “ψηφίζω αντίθετα και δεν ταυτίζομαι με την άποψη της παράταξης”.

Το κείμενο αυτό είναι ένα κείμενο βαθιά προσβλητικό προς εμένα, την προσωπικότητα και τη μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση και το μαχόμενο αγροτικό συνδικαλισμό.

Σαράντα χρόνια δε φοβήθηκα ποτέ, δεν κρύφτηκα και δε μετείχα σε υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές. Είμαι από τους ιδρυτές της παράταξης, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου, πιστεύοντας στην πολιτική ηθική και ακεραιότητά του στην οποία ακόμη πιστεύω και την οποία τιμώ, όπως και άλλων συνιδρυτών και συνυποψηφίων μου, πολλών που μάχονται ακόμα και σήμερα για το καλό του Δήμου, την αλλαγή σελίδας στην πολιτική ηθική και πρακτική στο Δήμο μας.

Δυστυχώς όμως κάποιοι και κάποιες δεν εγκλιματίστηκαν ποτέ στην παράταξη, τη χρησιμοποίησαν πρόσκαιρα γιατί έτσι τους συνέφερε τότε αλλά τώρα είναι έτοιμοι “να γυρίσουν στο μαντρί” από το οποίο ποτέ ουσιαστικά δεν έφυγαν και να κατηγορήσουν εμένα για ενδοτισμό.

Κάθε μέρα βρίσκονται όλοι μαζί, εκείνα τα μέλη μας που κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική αρχή στις εκλογές, μαζί με τους ηττημένους που έστειλε ο λαός στα σπίτια τους. Όλοι αυτοί σχεδιάζουν να εγκλωβίσουν τον επικεφαλής της “Συμφωνίας Δημιουργίας” Παναγιώτη Παπαιωάννου, με σκοπό να αλώσουν την παράταξη και να με εξοντώσουν πολιτικά τόσο εμένα όσο και πολλά άλλα στελέχη που εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα ιδανικά και τις εξαγγελίες της ίδρυσης της παράταξης και για το λόγο αυτό  στελέχη όπως εγώ αλλά και άλλοι τους στεκόμαστε εμπόδιο.

Σε λίγο καιρό θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες τους και θα είναι πάλι μέλη στο πολιτικό καρναβάλι στο οποίο ανήκαν.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με κλήσεις σε απολογία και πολιτικούς τραμπουκισμούς δε φοβάμαι και δε φιμώνομαι. ΔΗΛΩΝΩ λοιπόν ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, παραμένω Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Άργους Μυκηνών, προασπίζοντας όλα όσα με έκαναν μαζί με πολλούς άλλους να ιδρύσουμε την παράταξη το τέλος του 2022. Θα συνεχίσω να δίνω τον καλό αγώνα για τους συνδημότες μου, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια από το 2002 μέχρι και σήμερα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version