home design 800x400

Αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου οι τοπικοί κάτοικοι και οι κληρικοί κατάφεραν να νικήσουν τις δυνάμεις του Ιμπραήμ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου

Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της Μάχης του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου οι τοπικοί κάτοικοι και οι κληρικοί κατάφεραν να νικήσουν τις δυνάμεις του Ιμπραήμ, παρόλο που είχε στη διάθεσή του έμπειρους Γάλλους αξιωματικούς. Η μάχη αυτή απέτρεψε την εγκατάσταση φανατικών μουσουλμάνων Αιγυπτίων στην Πελοπόννησο, διασώζοντας την περιοχή από ανυπολόγιστες συνέπειες.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση, θα ευχαριστήσουμε τον Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο για την ευλογία αυτή. Ο Ιμπραήμ, μετά την πανωλεθρία που υπέστη στο Μέγα Σπήλαιο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και τη μάχη στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερώνυμου και του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη πατέρα Καλλίνικου.

Το Ίδρυμα Προάσπισης Ηθικών και Πνευματικών Αξιών «Φωτεινή Γραμμή» διοργανώνει εκδρομή για την παρακολούθηση της αναπαράστασης, ξεκινώντας από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, με προσκύνημα στα ηρωικά χώματα της Αρκαδίας και Αχαΐας και διανυκτέρευση στους χώρους του Ιδρύματος στην Αροανία Καλαβρύτων. Την Κυριακή 7 Ιουλίου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία και την αναπαράσταση της Μάχης στο Μέγα Σπήλαιο.

Παράλληλα, θα τιμήσουμε τη μνήμη του αείμνηστου Θεολόγου και Νομικού Αθανασίου Μπιλάλη, ανιδιοτελούς συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο οποίος απεβίωσε στις 19 Ιουνίου 2024. Η συμβολή του στη Μητρόπολη και η αφοσίωσή του στη θρησκεία και την παράδοση είναι ανεκτίμητη. Αιώνια η μνήμη του και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Για πληροφορίες και συμμετοχή στην εκδρομή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ίδρυμα «Φωτεινή Γραμμή» στο τηλέφωνο 210 3254321.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version