home design 800x400

Στο CERN το 3ο Λύκειο Άργους

Εκπαιδευτική εκδρομή στο ερευνητικό κέντρο του CERN στη Γενεύη

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Στο CERN το 3ο Λύκειο Άργους

Το 3ο ΓΕΛ Άργους, σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, διοργάνωσε μια 4-ημερη εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό το ερευνητικό κέντρο του CERN στη Γενεύη. 

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, απογειώθηκαν για το Μιλάνο, την πρώτη στάση. Την επόμενη μέρα, ξεκίνησαν το οδοιπορικό τους προς το γραφικό Annecy της Γαλλίας, με μια ενδιάμεση στάση στο εντυπωσιακό Chamonix, όπου θαύμασαν τους επιβλητικούς παγετώνες, τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων και περιηγήθηκαν σε αυτό το διάσημο τουριστικό θέρετρο, το οποίο φιλοξένησε τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1924.

Το απόγευμα έφτασαν στο Annecy, την επονομαζόμενη Βενετία της Γαλλίας. Οι μαγευτικές εικόνες των καναλιών, η ειδυλλιακή λίμνη και η γοητευτική Γέφυρα της Αγάπης, τους καθήλωσαν. Την Τετάρτη το πρωί, κατευθύνθηκαν προς τη Γενεύη, όπου ξεναγήθηκαν στα ιστορικά μνημεία της πόλης: το σπίτι του Καποδίστρια, το παλαιότερο λύκειο της Γενεύης, ένα από τα αρχαιότερα αρχοντικά που λειτουργεί πλέον ως μουσείο, τον μεγαλοπρεπή καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, τον διάσημο πίδακα στη λίμνη και το επιβλητικό κτήριο του ΟΗΕ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι πόρτες του CERN άνοιξαν. Έλληνες ερευνητές παρουσίασαν την ιστορία, τους στόχους και τα επιτεύγματα του ερευνητικού κέντρου. Επισκέφθηκαν το πείραμα ALICE και το κέντρο ελέγχου του επιταχυντή LHC. Εκεί είχαν και μια ανέλπιστη συνάντηση με μια πρώην μαθήτριά που κάνει το διδακτορικό της εκεί. Τους μίλησε αναλυτικά για τις σπουδές και την ερευνητική της πορεία, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες στους μαθητές για το πώς μπορεί κανείς να δουλέψει εκεί.

Την Πέμπτη, περιηγήθηκαν γύρω από τη λίμνη Leman, κάνοντας στάσεις στην Λωζάνη, το Montreux και το Evian. Ξεναγήθηκαν σε μνημεία όπως το κτήριο όπου υπεγράφη η συνθήκη της Λωζάνης, τους χώρους που διεξάγεται το περίφημου φεστιβάλ jazz του Montreux και τις πηγές του Evian που δίνουν το διάσημο νερό τους.

Την τελευταία μέρα, ξεκινώντας νωρίς το πρωί, έφτασαν στο Μιλάνο. Εξερεύνησαν το κάστρο των Σφόρτσα, την επιβλητική πλατεία Duomo με τον καθεδρικό ναό, την GalleriaVittorioEmanuele και το θρυλικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.

Οι μαθητές, κατά τη διάρκεια αυτών των ξεναγήσεων, είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν όχι μόνο στην ιστορία κάθε μνημείου αλλά και στην οικονομία, την κουλτούρα και τις συνθήκες διαβίωσης των πόλεων που επισκέφθηκαν. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν αυτές οι περιοχές.

Επέστρεψαν στο Άργος αργά το βράδυ, γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη. Εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της αξέχαστης εκδρομής.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version