home design 800x400
home design 1170Χ320

Η πρώτη επιστημονική διάλεξη στο Αστεροσκοπείο της Ασέας

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει παρατήρηση αστρικών σμηνών από το Αστεροσκοπείο Ασέας
asteroskopeio aseas 1

Η πρώτη επιστημονική διάλεξη για τη θερινή περίοδο του 2024 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου, με θέμα “Διπλά Άστρα – Μοιραία Έλξη” στο Αστεροσκοπείο της Ασέας.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, θα εξεταστεί η προηγμένη τεχνολογία και η μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την ανακάλυψη των συστημάτων διπλών αστέρων με τα πιο σύγχρονα τηλεσκόπια. Θα αναλυθούν οι φυσικές διεργασίες που οδηγούν στη δημιουργία αυτών των συστημάτων, η αλληλεπίδραση και η εξέλιξή τους, καθώς και τα δραματικά τέλη τους μέσω φαινομένων όπως οι υπερκαινοφανείς εκρήξεις και οι συγχωνεύσεις αστέρων νετρονίων.

Επιπλέον, όπως αναφερει το Αστεροσκοπείο, “θα ανακαλύψουμε την αστροφυσική πίσω από τις παρατηρήσεις μας και πώς αυτές μας βοηθούν να κατανοήσουμε την εξέλιξη του σύμπαντος. Θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας σε πλανήτες που ενδεχομένως φιλοξενούν ζωή και θα δούμε πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλιοβασίλεμα με δύο ή περισσότερους ήλιους, εξάπτοντας τη φαντασία μας για τη ζωή σε έναν τέτοιο κόσμο.

Αυτή η διάλεξη είναι η πρώτη σε μια σειρά επιστημονικών ομιλιών που θα μας οδηγήσουν σε ακόμη πιο βαθιά θέματα, με κορύφωση την ανάλυση του περίφημου “Προβλήματος των Τριών Σωμάτων”, μια πρόκληση της κλασικής μηχανικής που συνεχίζει να συναρπάζει τους επιστήμονες”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Τρίπολης. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει παρατήρηση αστρικών σμηνών από το Αστεροσκοπείο Ασέας.

asteroskopeio aseas dialeksi

Για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε το astroasea.gr.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis