home design 800x400
home design 1170Χ320

Γεμίζουν με Airbnb Ναύπλιο, Μονεμβασιά και Καλαμάτα

Σημαντική ενίσχυση του αριθμού των ακινήτων που μισθώνονται βραχυχρόνια – Συνήθη τετραγωνικά και μέσο κόστος
Airbnb

Την τιμητική τους θα έχουν και αυτό το καλοκαίρι τα καταλύματα που ενοικιάζονται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb, με τις εγγραφές των ακινήτων τα οποία διατίθενται με όρους βραχυχρόνιων μισθώσεων να καταγράφουν αύξηση που προσεγγίζει ακόμη και το 70% σε δυναμικά ανερχόμενους προορισμούς.

Σημαντική ενίσχυση του αριθμού των ακινήτων που μισθώνονται βραχυχρόνια καταγράφεται και σε προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε από τις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης το πανελλαδικό δίκτυο E-Real Estates. Στην Ηλεία διαπιστώνεται άνοδος 22% στα 418 ακίνητα. Ακολουθούν Μονεμβασιά, Ναύπλιο και Καλαμάτα με αύξηση 18%, 18% και 17% αντίστοιχα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων ακινήτων, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, αφορά ολόκληρες κατοικίες άνω των 50 τ.μ. – 60 τ.μ., με το κόστος διαμονής για μία τετραμελή οικογένεια να μην ξεπερνά στις περισσότερες περιπτώσεις τα 500 ευρώ για πέντε διανυκτερεύσεις.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εξειδικευμένη εταιρεία AirDNA, το μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση σε κατάλυμα που μισθώνεται βραχυχρόνια μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb στην Ελλάδα διαμορφώνεται για το «καυτό» δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου στα 253 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η ζήτηση καταγράφει άνοδο 17% σε σχέση με πέρυσι.

airbnb

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis