home design 800x400
home design 1170Χ320

Δημογραφικό και αποκέντρωση έθεσε ο Πτωχός στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ

Στη σύσκεψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Στη σύσκεψη της ΕΝΠΕ υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Υφυπουργό Βασίλειο Σπανάκη με θέμα τον Νέο Κώδικα της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου, στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ενεργά και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος ανέδειξε τη σπουδαιότητα της θεσμικής θωράκισης των Περιφερειών και επεσήμανε τις αρμοδιότητές τους στο νέο πλαίσιο του Κώδικα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης μίλησε για το δημογραφικό ζήτημα και την αποκέντρωση που, όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε «μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από σπουδαία παραδείγματα που θα πείσουν τους πολίτες να μείνουν στις Περιφέρειές τους, ή να επιστρέψουν σε αυτές στις οποίες μεγάλωσαν».

Ακόμα, σχολίασε την εισαγωγή της τεχνολογίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε καλύτερο συντονισμό στη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Οι συναντήσεις αυτού του είδους αποδεικνύονται κρίσιμες για τη διαμόρφωση μιας αυτοδιοικητικής πραγματικότητας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές ανάγκες της χώρας μας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis