home design 800x400

ΔΕΥΑΝ: Ακατάλληλο το νερό για πόση – Άντληση από τον Ανάβαλο

Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας του νερού που αντλείται από τις πηγές της Λέρνης

Η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει ότι την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας του νερού που αντλείται από τις πηγές της Λέρνης, οι οποίες αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησης του Δήμου Ναυπλιέων.

Όπως αναφέρει, αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη ξηρασία και την ταυτόχρονα αυξημένη ζήτηση για πόσιμο νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν., προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση, θα χρησιμοποιήσει νερό από τις πηγές του Αναβάλου με ανάμειξη σε ποσοστό που θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποιότητας του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για όλες τις άλλες χρήσεις, όπως η παρασκευή φαγητού, το νερό είναι κατάλληλο.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ

Αναλυτικά, η ΔΕΥΑΝ αναφέρει:

Στα πλαίσια της υπεύθυνης, επισταμένης και καθημερινής παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται μία σταδιακή επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου νερού από τις πηγές της Λέρνης, που αποτελούν την κύρια πηγή υδροδότησης του Δήμου μας. 

Αυτό οφείλεται στην παρατεταμένη ανομβρία και συγχρόνως στην υψηλή ζήτηση πόσιμου νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΝ.

Η καθημερινή χαμηλή στάθμη των πηγών μας οδηγεί στον περιορισμό της άντλησης του νερού ώστε αυτές να προστατευτούν.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προκειμένου να καλύψει την ζήτηση, θα χρησιμοποιήσει νερό από τις πηγές Αναβάλου με ποσοστό ανάμειξης ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτό έχει ως επακόλουθη συνέπεια την μείωση της ποιότητας του νερού προς ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την χρήση του νερού από την πηγή του Αναβάλουη Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει άδεια χρήσης για υδρευτικούς σκοπούς από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Με αίσθημα ευθύνης, και όπως είχαμε δεσμευτεί, θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού.

Για όλες τις άλλες χρήσεις το νερό είναι κατάλληλο (παρασκευή φαγητού, κ.α.).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version