home design 800x400

Άγνωστα υδάτινα μονοπάτια δροσιάς στη Μεσσηνιακή ύπαιθρο

Καλά κρυμμένες οάσεις δροσιάς στα Κοντοβούνια

Σε ένα δύσκολο καλοκαίρι όπου η θερμοκρασίες δημιουργούν πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά κυρίως ωθούν τον άνθρωπο να βρει διεξόδους δροσιάς, ακόμη και στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Μεσσήνης και στην ευρύτερη περιοχή των Κοντοβουνίων υπάρχουν καλά κρυμμένες οάσεις δροσιάς.

Από τον καταρράκτη στο Μάνεσι, το ποτάμι που διασχίζει τη γέφυρα Ντεμπριζ στο Στρέφι τις πηγές στο Κεφαλόβρυσο μέχρι την κοιλάδα της Βαρδιγού η πεζοπορική ομάδα «Τα Γεράκια» σε συνεργασία με τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται» στο facebook παρουσιάζει αυτές τις κρυφές υδάτινες πηγές δροσιάς.

Τον καταρράκτη της Βαρδιγού ακόμη και φέτος που η λειψυδρία κυριαρχεί, νέοι της ευρύτερης περιοχής τον επιλέγουν για να δροσιστούν κάνοντας βουτιές. Πρόκειται για τη «Νέδα των Κοντοβουνίων» που για τους ντόπιους είναι πηγή ζωής με πολλές αναμνήσεις.

Οι πηγές στο Κεφαλόβρυσο που βρίσκονται και πολύ κοντά στην επαρχιακή οδό είναι μια όαση δροσιάς και σημείο αναψυχής με τρεχούμενα νερά όλες τις εποχές.

Ο καταρράκτης στο χωριό Μάνεσι και αυτός βρίσκεται πολύ κοντά στην επαρχιακή οδό που διασχίζει το χωριό και είναι εντυπωσιακός καθώς είναι κρυμμένος σε ειδυλλιακή θέση ενώ η γέφυρα Ντεμπριζ με τα καθάρια νερά του ποταμού που διέρχονται κάτω από αυτήν αποτελεί ιδανικό σημείο αναψυχής και δράσεων στη φύση.

Την δράση της διαδικτυακής παρουσίασης έχουν αναλάβει ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Γιώργος Σταθόπουλος Παράλληλα ετοιμάζεται σειρά δράσεων και εξορμήσεων σε υδάτινες διαδρομές των Κοντοβουνίων.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version