home design 800x400
home design 1170Χ320

Κρανίδι: Το πάρκινγκ στο προαύλιο του σχολείου και τα παιδιά του ΚΔΑΠ

Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου

Για κίνδυνο των παιδιών του ΚΔΑΠ Κρανιδίου λόγω του πάρκινγκ που λειτουργεί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, έλανε λόγο ο Γιάννης Μαργέτας, με τη δημοτική αρχή Γεωργόπουλου να απαντά.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κρανιδίου, Γεώργιος Κ. Πιτσάς:

«Φαίνεται ότι σήμερα, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο κ. Μαργέτας ανακάλυψε πως τους καλοκαιρινούς μήνες των σχολικών διακοπών, καθώς και το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα, το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου χρησιμοποιείται ως parking.

Αυτό συμβαίνει διότι στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το κυκλοφοριακό και τους ελεύθερους χώρους parking και έτσι έχει βρεθεί ένας τρόπος αποσυμφόρησης, τουλάχιστο για 3 μήνες το χρόνο.

Ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με την αύξηση της τουριστικής κίνησης το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο, οπότε η συγκεκριμένη λύση έχει κριθεί στην πράξη πολύ αποτελεσματική και μάλιστα διευκολύνει σημαντικά την λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής.

Επίσης, τα Κ.Δ.Α.Π. λειτουργούν στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου από το έτος 2017, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών.

Ο χώρος που προαυλίζονται τα παιδιά έχει διαχωριστεί από τον χώρο του parking με προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία σταθερά είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των παιδιών που παρακολουθούν τα Κ.Δ.Α.Π. είναι περίπου 60 και όταν αυτά προαυλίζονται βρίσκονται υπό τη συνεχή επιτήρηση των εκπαιδευτικών.

Τώρα ο κ. Μαργέτας ανακάλυψε δήθεν πρόβλημα ασφάλειας των παιδιών, χωρίς όμως να μας προτείνει κάτι.

Μήπως θέλει να κλείσουμε το parking στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου και έτσι να δημιουργηθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Πάνω Πλατεία Κρανιδίου και στην λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής;

Μήπως θέλει να κλείσουμε τα Κ.Δ.Α.Π. Κρανιδίου, τα οποία λειτουργούν απρόσκοπτα στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο από το έτος 2017 και εντεύθεν;

Μήπως θέλει να χτίσουμε μαντρότοιχο μέσα στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, πράγμα ανέφικτο;

Ή μήπως τελικά ψάχνει να βρει κάποια αφορμή για να βγει από την αφάνεια, αδιαφορώντας όμως για την σοβαρότητά του;»

Μαργέτας: Παιδιά και Αυτοκίνητα, όλα μαζί

Όπως είχε αναφέρει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μαργέτας:

«Λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, σε συνθήκες τριτοκοσμικές σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας,

Το προαύλιο του Α΄ Δημοτικού Σχολείου o Δήμος τo λειτουργεί ήδη ως parking. Στον ίδιο χώρο δίπλα στα αυτοκίνητα με τόσο κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει, ειδικά τις ώρες λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. κινούνται και παίζουν παιδιά, με ευθύνη του Δήμου.

Ο διαχωρισμός της αυλής έχει γίνει πρόχειρα με κάποια κιγκλιδώματα τα οποία δεν είναι σταθεροποιημένα στο έδαφος, άρα  υπάρχει κίνδυνος και από ενδεχόμενη πτώση των ίδιων των κιγκλιδωμάτων είτε εξαιτίας κάποιου αυτοκινήτου είτε και κάποιας  κίνησης από τα ίδια τα παιδιά.

Επιπλέον, τα κιγκλιδώματα αφήνουν τεράστια κενά στα οποία τοποθετούνται ταινίες διαχωρισμού που σε καμιά περίπτωση δεν προστατεύουν,  πολύ δε περισσότερο δεν τα προστατεύουν από ενδεχόμενο ατύχημα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis