home design 800x400
home design 1170Χ320

Εκτός ΦΕΚ το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Τι θα γίνει με το λυκειακό τμήμα

Από το προσεχές σχολικό έτος θα πρέπει να λειτουργήσουν λυκειακές τάξεις στην Α’ Λυκείου. Ωστόσο παραμένει το κτηριακό πρόβλημα
kallitexniko sxoleio

Την ίδρυση 6 Γυμνασίων, ενός ΓΕΛ και 5 Λυκειακών Τάξεων, από το σχολικό έτος 2024-2025, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Από αυτή απουσιάζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει λυκειακές τάξεις στην Α’ Λυκείου από το νέο έτος, να και δεν υπάρχει κτιριακή επάρκεια για να καλυφθούν οι ανάγκες στο υπάρχον σχολικό συγκρότημα στην Προσύμνη.

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει:

Α. Την ίδρυση, από το σχολικό έτος 2024-2025, σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ακολούθως:

1

Β. Την ίδρυση, από το σχολικό έτος 2024-2025, Λυκειακών Τάξεων Γενικού Λυκείου προσαρτημένων στα Γυμνάσια της έδρας τους ως ακολούθως:

2

Όχι στη διάσπαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, στηρίζει τον αυτονόητο και δίκαιο αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για σύγχρονο, αναβαθμισμένο και ενιαίο καλλιτεχνικό σχολείο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Όπως ενημερωθήκαμε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024- 2025, στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Λυκειακό τμήμα. Οι υπάρχουσες ελλείψεις σε αίθουσες για διεξαγωγή εργαστηρίων εικαστικών, θεάτρου, χορού, θετικών επιστημών, πληροφορικής, αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικότερης συντήρησης αποτελούν ήδη μεγάλο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία ενός σχολείου που λειτουργεί από το 2021!

Ο  Δήμος  Άργους Μυκηνών, με λύσεις «πασαλείμματα» που ουσιαστικά δεν λύνουν το πρόβλημα στέγασής αλλά δημιουργούν ακόμα περισσότερα,  αποφάσισε προκειμένου να στεγαστούν κάπου…  η Α’  Γυμνασίου και η Λυκειακή τάξη,  να διχοτομήσει  το  Σχολείου σε Προσύμνη και Κουτσοπόδι .

Δηλαδή «λύση» απόστασης 16+ χιλιομέτρων!!! Αλήθεια, πώς πρόκειται να καλυφθούν οι μετακινήσεις, πρακτικά και οικονομικά, των καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων του Σχολείου; Μήπως θα καλεστούν πάλι οι εργαζόμενοι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν την ανεπάρκεια Υπουργείου Παιδείας, κεντρικού κράτους και δήμου; Ούτε να το σκέφτονται!

Σωστά επισημαίνει ο σύλλογος γονέων ότι αυτή η «λύση» οδηγεί στον διπλασιασμό των λειτουργικών  και πάγιων εξόδων. Όπως και ότι η στεγαστική ανεπάρκεια του σχολείου και η διάσπαση του σε δύο χωριά,  πέραν της υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση των δεσμών της σχολικής κοινότητας και σε πιθανή μείωση του αριθμού των μαθητών. Η συνεργασία και αλληλεπίδραση των μαθητών όλων των τάξεων για την επιτυχή επιτέλεση του σχολικού προγράμματος σπουδών είναι και απαραίτητη και ουσιαστική.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης που διασπά και υποβαθμίζει  το καλλιτεχνικό σχολείο και ταυτόχρονα στέκεται στο πλευρό των γονέων, καθηγητών και μαθητών που αγωνίζονται για:

  • Ανέγερση νέας ασφαλούς σχολικής δομής για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που να καλύπτει ολικά και ενιαία τις στεγαστικές και εκπαιδευτικές ανάγκες ώστε τα παιδιά να χαίρονται ένα σύγχρονο σχολείο και να απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στη μόρφωση.
  • Ως την ανέγερση της νέας σχολικής μονάδας, ο δήμος Άργους Μυκηνών  άμεσα να προβεί σε όλες  εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιλυθεί προσωρινά το στεγαστικό πρόβλημα του υφιστάμενου σχολείου και να καλύψει τις ανάγκες της πρώτης Λυκειακής τάξης.
  • Να κάνει πράξη την απόφαση του σχολικού συμβουλίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυση της σχολικής δομής του καλλιτεχνικού με πέντε νέες αίθουσες ώστε να καλυφθούν πλήρως τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και τα εργαστήρια γενικής παιδείας.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis