home design 800x400

ΠΑΣΟΚ: Πρόταση Ανδρουλάκη για εκλογές στις 6 Οκτωβρίου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «πασαρέλα» και σενάρια «ρευστοποίησης» του κόμματος

Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εδώ, κοντά στον πολίτη, κοντά στους ανθρώπους, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου και επαναληπτικές, αν αυτές χρειαστούν, στις 13 Οκτωβρίου. Πρότεινε επίσης οι υποψηφιότητες και οι θέσεις τους να παρουσιαστούν σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τις πρώτες κάλπες.

«Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες θα ορίσουν τα όργανα του Κόμματος στα πρότυπα των εκλογών του 2021», πρόσθεσε.

Ακόμη, πρότεινε να διεξαχθεί τηλεοπτικό ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Έκανε λόγο επίσης για σενάρια «περί ρευστοποίησης του ΠΑΣΟΚ και ενοποίησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογα με αυτά που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ στρατηγικό σύμμαχο της ΝΔ πριν μερικά χρόνια. Έχω νέα στους σκηνοθέτες του παρασκηνίου. Από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά παρέλαβα ένα κόμμα που μεγάλωσα και δεν θα επιτρέψω να γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός».

Σημεία της ομιλίας Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε αρχικώς πως «θέλω να ευχαριστήσω για τον αγώνα που κάνατε στις ευρωεκλογές. Όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αυτούς που συνεισέφεραν πρώτη φορά με την παρουσία τους».

«Αυτή η σημερινή συνεδρίαση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημά μας. Να ξαναγνωριστούμε. 270.000 άνθρωποι ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2021. Μου δώσατε δύναμη να κάνω πράξη την ανανέωση, την ενότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως «κανείς δεν προδίκαζε ότι δεν θα συνθλιβόταν ανάμεσα στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου είπα ότι δεν υπάρχουν μεταξύ μας νικητές και νικημένοι. Το απέδειξα στην πράξη με πλουραλιστική σύνθεση των οργάνων και στα ψηφοδέλτια. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς αποκλεισμός. Κάτι που φαίνεται ότι σε κάποιους δεν άρεσε. Η βάση μετά από πολλά χρόνια απέκτησε εκλεγμένα και όχι διορισμένα όργανα».

Μιλώντας για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι θα μπορούσε το κόμμα να πετύχει περισσότερα, υπογραμμίζοντας πως αν «παραμείνουμε ενωμένοι θα πετύχουμε παραπάνω».

Υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να καταστροφολογούμε» όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς, «για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το πράσινο είναι στον πολιτικό χάρτη της χώρας».

Κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση των πεπραγμένων, τόνισε ότι «αν δεν εγκλωβιστούμε σε μια δίνη εσωστρέφειας το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο βασικός πόλος αντιπολίτευσης. Κερδίσαμε μεγάλες μάχες, στην αυτοδιοίκηση, σε όλη την Ελλάδα, ισχυροποιήσαμε τη θέση μας. Αναδείξαμε, ανεπάρκειες, σκάνδαλα και μεθοδεύσεις. Δικές μας πρωτοβουλίες έφεραν σοβαρή ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη».

Παραδέχθηκε λάθη στην τακτική του κόμματος, ενώ ανέλαβε την ευθύνη αυτών. «Θα είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν έκανα λάθη. Και αναλαμβάνω την ευθύνη. Σε κάποια κρίσιμα ζητήματα, εμφανιστήκαμε με διγλωσσία και θολό μήνυμα και είναι κάτι που επιτέλους πρέπει να διορθώσουμε αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Τραβήξαμε τα φώτα της δημοσιότητας για διαφωνίες», υπογράμμισε ενώ  επισήμανε πως «και αν κάτι με στεναχωρεί είναι μια εμμονή που βλέπω, αυτή η διαδικασία να μετατρέπεται σε πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών. Φύγε εσύ να έρθω εγώ».

Τόνισε πως η εσωκομματική συζήτηση για την αλλαγή προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν ξεκίνησε με ευθύνη του, ωστόσο είναι ευθύνη του να κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version