home design 800x400

Νέμεα 2024: Φόρος τιμής στο μεγάλο αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Χάρη στις προσπάθειές του, ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο»

Το στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, υποδέχθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου  τα «Νέμεα 2024», με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστο Λαμπρόπουλο, να μιλά, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης, για τη σημασία της διοργάνωσης, αλλά και για την εμβληματική μορφή του καθηγητή Μίλλερ, του ανθρώπου που αφιέρωσε όλη σχεδόν τη ζωή του στην Αρχαία Νεμέα.

«Ο Στέφανος Μίλλερ, με την αγάπη και το πάθος του για την αρχαιολογία και τον ελληνικό πολιτισμό, ανέσκαψε την Αρχαία Νεμέα και αποκάλυψε τα σημαντικά μνημεία και τον ιστορικό χώρο των Νέμεων Αγώνων. Η επιμονή του και η αφοσίωσή του δεν αναγνωρίστηκαν μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά φυσικά και από όλους εμάς που θαυμάζουμε και σεβόμαστε το έργο του. Χάρη στις προσπάθειές του, ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και αναδείχθηκε ως ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην Τελετή Έναρξης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσωνας Φωτήλας, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, η Βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, ενώ από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Αρχαίο Στάδιο που κατασκευάστηκε περί το 330 π.Χ. και ολοκληρώνονται την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version