home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Γυμνασίου Λυγουριού μας εύχεται καλό καλοκαίρι μέσω ενός βίντεο

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης καταπιάστηκαν με την πορεία της χώρας μας προς την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Γυμνάσιο Λυγουριού βίντεο

Στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων» στην ενότητα «Τοπική Ιστορία», οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Λυγουριού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του τόπους τους, στον οποίο ξεκίνησε την πορεία του το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος κατά την διάρκεια της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου.

Τα παιδιά, ως κατακλείδα των μαθημάτων και προκειμένου να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο. Αντλώντας οπτικοακουστικό υλικό, από το πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ και δημιουργώντας δικές τους ιστορίες με φαντασία και αρκετό χιούμορ, καταπιάστηκαν με την πορεία της χώρας μας προς την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα καυτηρίασαν ένα «αγκάθι» της νεότερης Ελλάδας, το «θαυματουργό φακελάκι», και με σκωπτική διάθεση έπλεξαν μια ιστορία γύρω από αυτό, περιλαμβάνοντας μέσα σκηνές από την Α΄ Εθνοσυνέλευση , την Πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο, το Βουλευτικό και τη θλιβερή «Δίκη του Κολοκοτρώνη» σε αυτό, καταλήγοντας το ιστορικό οδοιπορικό τους στην Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα, στο λίκνο της Δημοκρατίας, εκεί που ξεκίνησαν όλα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *