home design 800x400

Πρεμιέρα με «ΠαρΟδύσσεια» στο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Μια κωμική παράσταση για όλη την οικογένεια

Με την κωμική παράσταση «ΠαρΟδύσσεια» του Κωνσταντίνου Πασσά ανοίγει το θεατρικό σκέλος του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 21.00, Θέατρο Αρτίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι.

Είσοδος: 10€ – Κρατήσεις Εισιτηρίων: 698 698 2224

Χορηγοί Εισιτηρίου: Costa Restaurant Κόστα – Ιl Toto Κρανίδι

Μια κωμική παράσταση για όλη την οικογένεια

Η «ΠαρΟδύσσεια» είναι μία κωμική παράσταση για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μία χιουμοριστική απόδοση της Οδύσσειας του Ομήρου, διανθισμένη με στοιχεία της σύγχρονης πραγματικότητας καθώς και με θεατρικά στοιχεία της παρωδίας και της φάρσας.

Τρεις ηθοποιοί με πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, μία γυναίκα και δύο άντρες, θα αποπειραθούν ως ραψωδοί να αφηγηθούν, αλλά και να βιώσουν στο έπακρο, τις περιπέτειες του Οδυσσέα, αφού θα μεταμορφωθούν σε όλα τα πρόσωπα του ομηρικού έπους και θα ταξιδέψουν σε όλους τους ομηρικούς προορισμούς.

Δεν έχουν όμως να αντιμετωπίσουν μόνο τον Ποσειδώνα, τον Πολύφημο, τους Λωτοφάγους, την Καλυψώ, τη Ναυσικά, τον Αίολο, την Κίρκη, τον Άδη, τις Σειρήνες, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, τους μνηστήρες, αλλά και ο ένας τον άλλον, αφού οι διαφωνίες, οι ανταγωνισμοί, οι παρεξηγήσεις και οι ομηρικοί καυγάδες θα δίνουν και θα παίρνουν, δημιουργώντας ευτράπελα, κωμικά αδιέξοδα και αστείες καταστάσεις, χωρίς όμως να χάνεται η δομή και η πορεία, της περιπετειώδους και γνωστής σε όλους μας Οδύσσειας.

Θα καταφέρουν οι ήρωές μας να φτάσουν μαζί με τον Οδυσσέα στην Ιθάκη; Ή θα χαθούν κάπου στη διαδρομή, μεταξύ Λαιστρυγόνων και Κυκλώπων; Τελικά οι τρεις ηθοποιοί θα μπορέσουν να συνεργαστούν αρμονικά για να βγάλουν εις πέρας την παράσταση ή θα «φαγωθούν» μεταξύ τους, όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα από τον μονόφθαλμο γίγαντα;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η παράσταση, δεν θα είναι μία απλή παράσταση. Θα είναι μία… οδύσσεια! Για την ακρίβεια: ΠαρΟδύσσεια!

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Πασσάς.

Σκηνογραφία- Ενδυματολογία- Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πασσάς.

Παραγωγή: Korivos.

Ερμηνεύουν: Στέλλα Γρίβα, Δημήτρης Μικιός, Κωνσταντίνος Παράσης.

Διάρκεια: 80 λεπτά.

11ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

Διοργανωτής: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – Συνδιοργανωτές: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Έχοντας αναγνωριστεί ως η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της Ερμιονίδας, με φήμη που ξεπερνά τα γεωγραφικά της όρια, το Φεστιβάλ-θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική τόνωση της περιοχής, μέσα από την προσπάθεια προώθησης της καλλιέργειας και διάδοσης του θεατρικού πολιτισμού, προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας και θεατρικής παιδείας στους κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας, αλλά και σε ολόκληρο το νομό μας.

Το φετινό, 11ο Φεστιβάλ, από τις 28 Ιουνίου έως τις 24 Αυγούστου, περιλαμβάνει πλούσιο θεατρικό και μουσικό πρόγραμμα. Το αναλυτικό πρόγραμμα κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία (καταστήματα, υπηρεσίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια), μέσω των συμμετεχόντων χορηγών και έχει αναρτηθεί σε banners στο χώρο του Θεάτρου ARTίκι.

Με τις θερμές ευχαριστίες όλων των Μελών του Θ.Ο.Ε. για την παρουσία σας στις δραστηριότητές του, σας περιμένουμε στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ για ένα πολύ ενδιαφέρον και δημιουργικό πολιτιστικό καλοκαίρι.

Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

1. Έξι θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, υπό την επιμέλεια και καθοδήγηση του εμπνευστή του, Καθηγητή και Κριτικού θεάτρου κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου.3/7 «ΠαρΟδύσσεια» μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια (Στέλλα Δρίβα, Δημήτρης Μικιός, Κωνσταντίνος Παράσης)

20/7 «Οι γριές που μαζεύουν τη τσουκνίδα» Πειραματική Σκηνή Θεσσαλικού Θεάτρου (Μανούσος Γεωργόπουλος, Πλάτωνας Γιώργος Περλέρος, Μιχάλης Αναγνώστου)

28/7 «Η Τουρκομερίτισσα» (Ζωή της τραγουδίστριας Μαρίκας Νίνου) (Ελένη Ουζουνίδου, Δημήτρης Καρατζιάς)

31/7 «Το τραγούδι της Φλέρυς» (= Νταντωνάκη) (Ελένη Κοκκίδου)
2/8 «Ο Μπογιατζής» κωμωδία του Donald Churchill (Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Ιωάννα Μαρμάρου)

24/8 «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» του Γιάννη Πάσχου (Δημήτρης Μαμιός)

2. Μουσικές εκδηλώσεις Έναρξης & Λήξης: Κυριακή 14/7 Έναρξη Φεστιβάλ «Τραγούδια που μας χάρισε το Θέατρο»

Μουσική παράσταση με τραγούδια από το Ελληνικό Θέατρο. Παραγωγή Θ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το μουσικό σύνολο του Θοδωρή Μπρουτζάκη (πιάνο-κιθάρα-μπουζούκι-μαντολίνο)

Φωνή: Βάσια Ηλιάδη. Συμμετοχή: Μέλη Θ.O.E.Παρασκευή 9/8 Συναυλία Λήξης με τους Μανόλη Λιδάκη, Θοδωρή Κοτωνιά και Σαββέρια Μαργιολά.

3. Θεατρικό Ερασιτεχνικό σκέλος, με δύο πρωτότυπες νέες παραγωγές του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας:28-29-30/6 «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» του Αισχύλου. Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ανανεώνει και φέτος το καλοκαίρι το ετήσιο ραντεβού του με το αρχαίο δράμα, παρουσιάζοντας την ενδέκατη κατά σειρά παραγωγή του, σε σκηνοθεσία Αιμιλίας Βάλβη. 17&18/8, την κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Η παραγωγή του Θ.Ο.Ε. που παρουσιάστηκε τη φετινή χειμερινή περίοδο 2023-24, σε προσαρμογή για τον υπαίθριο χώρο.

O Θ.Ο.Ε. ευχαριστεί θερμά το Σ.ΦΙ.Π. ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ για τη διαχρονική παρουσία στο πλευρό του ως «Μέγας Αρωγός», το «Χρυσό Χορηγό» του 11ου Φεστιβάλ ΖΑG ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, την ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «Χορηγό Προγράμματος» για την καθιερωμένη προβολή του προγράμματος στα λεωφορεία της γραμμής Αθήνα-Κρανίδι-Κόστα-Ερμιόνη, το «Μέγα Χορηγό Φιλοξενίας» NAUTICA BAY HOTEL Πόρτο Χέλι για τη γενναιόδωρη προσφορά φιλοξενίας καλλιτεχνικών σχημάτων, τους Διακεκριμένους Χορηγούς του 11ου Φεστιβάλ, ΥΙΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑ Κρανίδι, ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Κρανίδι, HELI CARS Πόρτο Χέλι, καθώς και όλους τους λοιπούς Χορηγούς, Χορηγούς Φιλοξενίας και Υποστηρικτές, για τη γενναιόδωρη χορηγική συνεισφορά τους στην υλοποίηση ενός ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικού εγχειρήματος. Όλοι ανεξαιρέτως, με σειρά ανάλογη της προσφοράς τους, προβάλλονται στο προωθητικό υλικό της διοργάνωσης.

Πολυχώρος ΑRTίκι Μαράικε Ηλιού ντε Κόνινγκ, περιφερειακός δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Κρατήσεις & Πληροφορίες: 698 698 2224

Γενική Είσοδος: 12€ (εκτός για τις παραστάσεις όπου αναφέρεται διαφορετική τιμή)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version