home design 800x400

Ανοίγει τις πύλες του το 33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος

Το πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Ορφανό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιάννη Βακαρέλη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Καράπαυλο.

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος γεννήθηκε το 1991,είναι βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κ. Ορφανός αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτιστικού θεσμού του δήμου και  όλους όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, αναφέρθηκε τόσο στο ισχυρό μουσικό αποτύπωμα του Φεστιβάλ, όσο και στην πολύ σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή να δώσει βήμα σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

 Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Βακαρέλης, σημείωσε πως βασικός στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν η ισορροπία ανάμεσα στην κλασσική, σύγχρονη μουσική και του λόγου, μέσα από μια ιδιαίτερη προσέγγιση, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με παρέμβασή του ο κ. Καράπαυλος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ναυπλίου το μακροβιότερο και το σπουδαιότερο της περιφέρειας διεκδικώντας τα σκήπτρα και ενός από τα καλύτερα της χώρας. Τέλος υπογράμμισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής από την επόμενη χρονιά να προβαίνει  στην έγκαιρη ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ, ώστε να έχει μεγαλύτερη προβολή και απήχηση. 

Η αυλαία του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο περιλαμβάνει 9 συναυλίες και μια συζήτηση, θα ανοίξει το Σάββατο 29 Ιουνίου, με τη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος και θα “πέσει” την Κυριακή 7 Ιουλίου, με Ρεσιτάλ τσέλου και πιάνου στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Την συνέντευξη τύπου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Φραγκιουδάκης και Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, αρμόδια για την τεχνική υποστήριξη του Φεστιβάλ και ο Γιάννης Βαλιάντζας εκ μέρους των διοργανωτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version