home design 800x400

33ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με 9 συναυλίες και μια συζήτηση (Πρόγραμμα)

Το πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το Ναύπλιο παραμένει πάντα η όμορφη πόλη της Πελοποννήσου, με την αύρα της ιστορίας της, τους μύθους και τα τοπόσημά της: το Μπούρτζι, το κάστρο της Ακροναυπλίας, τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και πολλά άλλα. 

Όλα αυτά είναι ζωντανά στο περπάτημα του επισκέπτη στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μετά την Ανεξαρτησία της και έχουμε πολλούς ακόμη λόγους να επισκεπτόμαστε το Ναύπλιο.

Αυτές τις μέρες, ακόμη έναν: το κομψό Φεστιβάλ Ναυπλίου με τις επιλεγμένες του εκδηλώσεις του, από τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, τον διακεκριμένο πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη. 

Φέτος γίνεται για 33η χρονιά και είναι βραβευμένο από Ένωση Μουσικών Κριτικών της χώρας.

Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις θα γίνουν και φέτος σε ξεχωριστά σημεία της πόλης και το πρόγραμμα του περιλαμβάνει τα εξής:

Σάββατο 29 Ιουνίου, Πλατεία Συντάγματος 9 μμ.

Οι Γάλλοι συνθέτες είχαν πάντα αδυναμία στην ισπανική μουσική. Στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιείται φέτος σε έργα που εμπνέονται από το σαγηνευτικό ισπανικό ταπεραμέντο, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει την Ισπανική Συμφωνία, το δεξιοτεχνικό αριστούργημα του Εντουάρ Λαλό, Το ισπανικό χορευτικό στοιχείο κυριαρχεί στην πλέον δημοφιλή Σουίτα αρ. 1 από την όπερα Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, την οποία ενορχήστρωσε, μετά το θάνατο του συνθέτη, ο φίλος του, Ερνέστ Γκιρώ. Με τον Χριστόφορο Πετρίδη στο, βιολί και υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Κυριακή 30 Ιουνίου, Βουλευτικό, 9 μμ

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς συνομιλεί με την πολιτικό Άννα Διαμαντοπούλου η οποία διακρίνεται για τον ευρύ στοχαστικό της λόγο. Οι δυο διακεκριμένοι ομιλητές με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας θα αναπτύξουν ανάλογα θέματα.

Δευτέρα 1η Ιουλίου, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα 9 μμ

Το βιεννέζικο κουαρτέτο εγχόρδων Auner, θα παρουσιάσει έργα Σούμπερτ, Μπεργκ και Μότσαρτ καθώς και της Ελληνίδας Κωνστάντιας Γουρζή. Το Auner Quartett ιδρύθηκε το 2013 και έχει κερδίσει μια σημαντική παρουσία στον κόσμο της κλασικής μουσικής διεθνώς. Ακολουθώντας την παλιά βιεννέζικη παράδοση των συναυλιών δωματίου, το σύνολο οργανώνει κύκλους μουσικής δωματίου στη Βιέννη,

Τρίτη 2 Ιουλίου, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα 9 μμ

Το Τρίο Vysehrad θα παρουσιάσει έργα Josef Suk, Bedřich Smetana και Antonín Dvořák. Το μουσικό σύνολο ιδρύθηκε στην Πράγα το 2018. Οι μουσικοί του Τρίο έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλη του συνόλου. Παίζουν επίσης σε ορχηστρικά σύνολα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου, Φουγάρο 9 μμ

Ο κιθαρίστας Δηµήτρης Σουκαράς ζει στο Λονδίνο και θεωρείται ένας από τους πιο βραβευμένους και πολλά υποσχόμενους ρουσικούς της γενιάς του. Και θα παρουσιάσει τον Μονόλογο, έργο για τρεις κιθάρες και έναν ερμηνευτή. Στο πρόγραμμα Leo Brouwer, John Dowland,
Johann Sebastian Bach, Mario Castelnuovo-Tedesco,
Eric Satie , Vicente Asencio, Roland Dyens, Belle Chen καθώς και δικά του έργα.

Πέμπτη 4 Ιουλίου, Βουλευτικό 9 μμ

Η Νεφέλη Μούσουρα, στο πιάνο θα εκτελέσει έργα Mozart Domenico Scarlatti, Eric Satie, Claude Debussy, Wolfgang Amadeus Mozart, Sergei Rachmaninoff, Alberto Ginastera.

Παρασκευή 5 Ιουλίου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 9 μμ

Ο Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης και Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσουν την “Anthologia Graeca”. Εδώ ο Κτιστάκης μελοποιεί μια ποιητική ανθολογία σημαντικών εκπροσώπων της ελληνικής ποίησης και μαζί με το κουαρτέτο του “συνομιλούν” με Έλληνες ποιητές. Με την Κατερίνα Πολέμη στο τραγούδι και την απαγγελία.

Σάββατο 6 Ιουλίου, Μπούρτζι 9 μμ

Μουσική εκδήλωση με τίτλο 50 χρόνια Δημοκρατία όπου ο Στέφανος Κορκολής εκτελεί έργα Μίκη Θεοδωράκη, με την Σοφία Μανουσάκη να τα ερμηνεύει.

Κυριακή 7 Ιουλίου Βουλευτικό 9 μμ

Ο Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν στο τσέλο και η Αλεξία Μουζά στο πιάνο εξέχοντες εκτελεστές με αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία σε διεθνές επίπεδο, ενώνουν το ταλέντο τους σε ένα πρόγραμμα υψηλών συγκινήσεων με έργα Robert Schumann, Francis Poulenc και Johannes Brahms.

Στο nafplionfestival.gr, μπορεί κάποιος να δει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα θέματα του φεστιβάλ.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version