home design 800x400
home design 1170Χ320

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης το νέο μουσείο Σπάρτης

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.
mouseio spartis

Στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης εντάχθηκε το νέο μουσείο Σπάρτης, όπως ενημέρωσε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.

Αναλυτικά, ο κ. Κρητικός σημείωσε τα εξής:

Η δρομολόγηση -μετά από πολυετείς παλινωδίες και καθυστερήσεις- του έργου κατασκευής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, συγκαταλέγεται στα ζητήματα που ενδιαφέρουν έντονα τη σπαρτιατική κοινότητα.

Σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 31.769.852,67 € και εδώ και λίγους μήνες αναζητείτο η εύρεση του χρηματοδοτικού εργαλείου, που θα διασφάλιζε τη συνέχεια του έργου.

Ο κ. Παπαθανάσης με ενημέρωσε ότι το έργο, από το 2025 και με χρονικό ορίζοντα 3 ετών θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ΤΠΑ του ΥΠΠΟ, αποτελεί μέρος του ΕΠΑ, το οποίο καθορίζει τις προτεραιότητες ανά τομέα πολιτικής στο πλαίσιο των εθνικών αναπτυξιακών στόχων.

Σημειώνεται πως είναι σε εξέλιξη η προγραμματική περίοδος του ΕΠΑ 2021-2025“.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis