home design 800x400

Ναύπλιο: Με ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακούς χορούς η ετήσια παράσταση του Μοριά

Την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση διοργανώνει το Πολιτιστικό Λαογραφικό και Αθλητικό Σωματείο “Ο Μοριάς” την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

Την ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση των τμημάτων της ρυθμικής γυμναστικής και των παραδοσιακών χορών διοργανώνει το Πολιτιστικό Λαογραφικό και Αθλητικό Σωματείο “Ο Μοριάς” την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, με ώρα προσέλευσης 20:30 και ώρα έναρξης 21:00.

Όπως αναφέρει το Σωματείο, η ρυθμική γυμναστική είναι Ολυμπιακό άθλημα, ιδανική ενασχόληση για τα κορίτσια κάθε ηλικίας, με πολύπλευρη συνεισφορά στην αρμονική και πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Με την καθοδήγηση από εξειδικευμένες καθηγήτριες φυσικής αγωγής και με σύμμαχο τις γνώσεις από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., επιτυγχάνεται η ολοκληρωμένη παιδαγωγική παρέμβαση που στοχεύει σε εκείνο το ιδανικό, που οι αρχαίοι Έλληνες μας κληροδότησαν: “ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ”.

Η Ακαδημία Ρυθμικής Γυμναστικής στο Ναύπλιο προσπαθεί να κινηθεί σε αυτές τις αθλητικές διαδρομές. Αποτελεί μια υγιή αθλητική κυψέλη, μια όμορφη ομάδα.

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι ένα “ταξίδι” προς τις “ρίζες” μας. Μεταγγίζονται σε εμάς και τις νεότερες γενιές όλα εκείνα τα πολιτισμικά στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε κοινωνοί της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο χορός, η φορεσιά, το τραγούδι, το δρώμενο μας δίνουν την ώθηση για να δημιουργήσουμε εκείνες τις βάσεις που θα προσδώσουν στα παιδιά μας, “ρίζες για να πατάνε και φτερά για να πετάνε”.

Ο Μοριάς έχει επωμισθεί έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο ρόλο, να αποτελέσει την κρυσταλλοπηγή της παράδοσης. Να “πιούνε” τα παιδιά καθαρά και κρυστάλλινα αυτό που τους αξίζει”.

Το Πολιτιστικό Λαογραφικό και Αθλητικό Σωματείο “Ο Μοριάς” σας προσκαλεί την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, ώρα προσέλευσης 20:30 και ώρα έναρξης 21:00, “να θαυμάσουμε όλοι μαζί τις υπέροχες αθλήτριές μας και τους καταπληκτικούς χορευτές μας!”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version