home design 800x400

Ναύπλιο: Η αντικατάσταση της νηπιαγωγού που προκάλεσε δυσαρέσκεια

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ναυπλιέων αντίθετη με την απόφαση του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ναυπλιέων εκφράζει την δυσαρέσκεια της σχετικά με την απόφαση του προϊσταμένου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας να προχωρήσει στην αντικατάσταση της προϊσταμένης νηπιαγωγού του ειδικού νηπιαγωγείου Ναυπλίου με το επιχείρημα ότι παρεμπόδιζε την αξιολόγηση καθώς συμμετείχε στην αποφασισμένη από την ομοσπονδία των εκπαιδευτικών απεργία-αποχή από τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική ανακοίνωση:

«Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας προς την εκπαιδευτικό που μαζί με τους συναδέλφους της αγωνίζεται για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας.

Δεν επιτρέπουμε να εκδικείστε και να τιμωρείτε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση που τους αξίζει.

Δηλώνουμε την δυσαρέσκεια μας προς όσους νομίζουν πως θα φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς που στέκονται δίπλα στα παιδιά μας σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η λεγόμενη «αξιολόγηση» που με τόσο κόπο το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί τόσο καιρό να μας πείσει πως είναι για το καλό των παιδιών μας, μόνο υποβάθμιση της παιδείας μπορεί να φέρει και εν τελεί να δημιουργήσει σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι και δεν έχουν υποκύψει στους εκφοβισμούς του υπουργείου και αγωνίζονται για την μόρφωση που αξίζει στα παιδιά μας και τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους. Το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το υποβαθμίζει.  

Καλούμε την ΔΙΠΕ Αργολίδας να αναθεωρήσει και να πάρει πίσω την αντικατάσταση της εκπαιδευτικού!»

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί στην προκειμένη περίπτωση αλλά αγαπητοί η αξιολόγηση είναι υποχρεωτική αλλά και αναγκαία. Θλιβομαι όταν βλέπω εκπαιδευτικούς και γονείς να προτασσουν τη μη αξιολόγηση, τι παράδειγμα και τι μήνυμα δίνουν στα παιδιά ότι μπορούν να δρουν αυτοβούλως χωρίς λογοδοσία; Αυτές οι ισωπεδωτικες αντιλήψεις μόνο κακό κάνουν.

    1. Επειδή δεν γνωρίζετε, μάθετε ότι η αξιολόγηση γίνεται σύμφωνα με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες. Για αυτό, καλά κάνουν και αντιστέκονται και διαφωνούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version