home design 800x400

Μυλοκοπή: Η κρυφή παραλία της Κορινθίας που θυμίζει νησί

Ένας κρυμμένος παράδεισος μόλις μία ώρα από την Αθήνα

Μια από τις πιο μαγευτικές και άγνωστες παραλίες της Κορινθίας, η Μυλοκοπή, προσφέρει μια εμπειρία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις διάσημες παραλίες των ελληνικών νησιών.

Αν και δεν είναι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό, αυτή η παραλία αποτελεί μια από τις πιο όμορφες εκπλήξεις της περιοχής.

Ιστορία και μοναδικότητα

Η διπλή παραλία Μυλοκοπή σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια αρχαίου σεισμού, με τη μία πλευρά της να διαθέτει σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά και την άλλη, που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, να χαρακτηρίζεται από ρηγματώδεις πλάκες που δημιουργήθηκαν από την έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της παραλίας και το πλούσιο καταπράσινο πευκοδάσος που την περιβάλλει δημιουργούν ένα αφοπλιστικό σκηνικό που θα σε μαγέψει.

Πώς να προσεγγίσετε την παραλία

Για να φτάσετε στην παραλία Μυλοκοπή, θα πρέπει να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Λουτρακίου-Περαχώρας, ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ηραίον και Λίμνη Βουλιαγμένης. Πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη λίμνη, περίπου 2 χλμ. νωρίτερα, υπάρχει ταμπέλα προς Σκαλωσιά.

Μετά από 6 χλμ. στο αριστερό σας χέρι, θα βρείτε έναν κακοτράχαλο χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία.

Βίντεο: GREECE WITH MY CAMERA

Η παραλία Μυλοκοπή διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, κάτι που την καθιστά έναν πραγματικό θησαυρό για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς και της ηρεμίας.

Ανακάλυψε αυτήν την κρυμμένη γωνιά της Κορινθίας και ζήσε μια μοναδική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version