home design 800x400
home design 1170Χ320

Δάρας Μεσσηνίας: Ένα χωριό με προοπτικές

Πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια για την ανάδειξη του παλαιού ιστορικού οικισμού του με την ονομασία Χάτζικα, προσφέροντας ευκαιρίες για εναλλακτικό τουρισμό

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Δάρας Μεσσηνίας: Ένα χωριό με προοπτικές
darras messinias (8)

Ο Δάρας Δήμου Μεσσήνης κερδίζει πλέον και τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια για την ανάδειξη του παλαιού ιστορικού οικισμού του με την ονομασία Χάτζικα όπου ενώνεται μέσα από μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή με τον Δάρα.

darras messinias (7)

Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να βρει ιδανικά καταστήματα εστίασης και καφέ που προσφέρονται για όλες τις εποχές και για όσους έχουν πέρασμα, είναι επισκέπτες η διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή.

darras messinias (3)

Ο Δάρας έχει ένα καλοδιατηρημένο Παλαιό Δημοτικό σχολείο όπου ο δραστήριος σύλλογος στον χώρο του διοργανώνει ποικίλες δραστηριότητες και το χωριό γίνεται επίκεντρο.

Γενικότερα πρόκειται για ένα χωριό που είναι διανθισμένο με παλιά όμορφα σπίτια, νεόκτιστα, ένα παλαιό και επιβλητικό δημοτικό σχολείο και φυσικά σημεία αναφοράς όπως η πέτρινη βρύση και οι δύο εκκλησίες στην έξοδο του χωριού για τα χωριά Δροσιά-Πελεκανάδα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περάσει αμέτρητες ώρες ραστώνης, αναψυχής και να διοργανώσει ένα πικ νικ.

Πρόσφατα η πεζοπορική βιωματική ομάδα «Τα Γεράκια» με την αρωγή των μελών του πολιτιστικού συλλόγου ο Δάρας προσπάθησαν και εθεσαν τις βάσεις για να γίνει το χωριό ακόμη περισσότερο επισκέψιμο.

Σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και στη σελίδα πανελλήνιας εμβέλειας Στην ομορφιά που χάνεται στο Facebook προβάλλονται όλες οι πτυχές που αναδεικνύουν την ομορφιά του χωριού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis