home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανοίγει τις πύλες του το 5άστερο ξενοδοχείο στην Κάντια

Πώς ξεμπλόκαρε το θέμα μετά την αρνητική γνωμοδότηση για τους περιβαλλοντικούς όρους – Οι κρατήσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.
kandia castle hotel resort & thalasso

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε πρόσφατα το “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου Kandia’s Castle Resort & Thalasso Nafplio (με νέο όνομα), ιδιοκτησίας πλέον της ισραηλινής εταιρείας Fattal Hotel Group.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η έγκριση αυτή ήρθε λίγο μετά την αρνητική γνωμοδότηση του δήμου Ναυπλιέων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Η απόφαση της γενικής διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την αναμόρφωση της ακτής και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου, αντικαθιστώντας όλες τις προηγούμενες περιβαλλοντικές άδειες.

Η νέα απόφαση καθορίζει συγκεκριμένους όρους για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου, καθώς και για τη διαχείριση της ακτής μετά την αποξήλωση της ημιτελούς λιμενικής υποδομής. Οι υπηρεσίες και οι περιβαλλοντικοί μελετητές που συμμετείχαν στη διαβούλευση συνέβαλαν στη διαμόρφωση των τελικών όρων, ενώ δεν υποβλήθηκαν αντιρρήσεις από πολίτες ή φορείς.

Το νέο ξενοδοχείο θα υποβληθεί σε συντήρηση και ανακατασκευή, περιλαμβάνοντας αλλαγές στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, την αύξηση της δυναμικότητας των δωματίων από 105 σε 116, και την ανακαίνιση της επίπλωσης και του εξοπλισμού. Θα κατασκευαστεί επίσης νέος βιολογικός καθαρισμός. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα αποτελείται από πέντε κτίρια και θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, δύο εστιατόρια, pool bar, πισίνες, παιδική χαρά, υπόγειους χώρους υγιεινής, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο και γήπεδα μπάσκετ.

Το Kandia’s Castle, που αγοράστηκε από τη Fattal το 2022 μέσω δημοπρασίας, θα μετονομαστεί σε Seafos Luxury Resort & Spa Nafplio και θα λειτουργήσει υπό το εμπορικό σήμα Limited Edition by Leonardo από τη φετινή τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι κρατήσεις ξεκινούν από την 1η Ιουλίου.

Η Fattal διαχειρίζεται συνολικά 13 ξενοδοχεία σε Κύπρο και Ελλάδα και, με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων, θα διαθέτει πάνω από 2.000 δωμάτια στην Κύπρο και περίπου 1.500 στην Ελλάδα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis