home design 800x400
home design 1170Χ320

Βόρεια Κυνουρία: Ξεκινά η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας

Με σύμπραξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
troupis

Με σύμπραξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ξεκινά η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής και ο Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής κατάρτισης «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», που αποτελεί Ιδρυματική Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ο Γ. Τρουπής φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Για το Επιμελητήριο είναι πρόκληση και τιμή να στηρίζουμε δράσεις για τον πρωτογενή τομέα που είναι η ατμομηχανή για τη μεταποίηση και το εμπόριο και προσφέρει οφέλη σε όλα μας τα μέλη» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πρόταση για την Ακαδημία Ελαιοκομίας του Αντιδήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας Πάνου Καμπουρολιά, έτυχε ομόφωνης αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας .

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επιμόρφωσης– κατάρτισης των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας: «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον, για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αυτό θα φέρει, ώστε η ποιότητα των τοπικών προϊόντων να παραμένει στην κορυφή».

Παράλληλα ο Γ. Τρουπής σημείωσε ότι στη Βόρεια Κυνουρία, τα τελευταία χρόνια, δεσπόζει η καλλιεργήσιμη ελιά και το ελαιόλαδο, η οποία είναι σημαντική εισροή χρημάτων που στηρίζει το τοπικό ΑΕΠ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία για την Ακαδημία Ελαιοκομίας, ανοίγει τον δρόμο για νέες συνεργασίες και με άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας τονίζοντας: «Οι συνδρομές των μελών μας δεν μένουν στο συρτάρι, αλλά ανταποδοτικά ενισχύουν δράσεις που ωφελούν τους ίδιους πολλαπλάσια».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα πατήστε εδώ

Συνέντευξη Τύπου

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis