home design 800x400

Πανελλαδικές 2024: Μέχρι πότε η δημιουργία κωδικών για την υποβολή μηχανογραφικού

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας κωδικού ασφαλείας για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας κωδικού ασφαλείας για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024.

Οι υποψήφιοι που θέλουν να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (ΠΜΔ) πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να πάνε στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές του 2024, για να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας για την υποβολή ΠΜΔ.

Ποιους αφορά

Αναλυτικότερα, μπορούν να πάνε στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας οι εξής υποψήφιοι:

  1. Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2024 και έχουν ή αποκτούν απολυτήριο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ). Αυτοί οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας για να υποβάλουν ΜΔ για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και ΠΜΔ για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι, αν υποβάλουν και ΜΔ και ΠΜΔ, ο κωδικός ασφαλείας θα είναι ο ίδιος.
  2. Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023 και διεκδικούν φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση. Αυτοί θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο με τα μόρια της τελευταίας τους εξέτασης. Δεν μπορούν να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά τα μόρια από την τελευταία τους εξέταση θα υπολογιστούν.
  3. Οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές αλλά θέλουν να υποβάλουν ΠΜΔ για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το ΜΔ και το ΠΜΔ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Επιπλέον, οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων 2024 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version