home design 800x400
home design 1170Χ320

Διεθνής διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Διεθνής διάκριση για την ομάδα «Έπεα Πτερόεντα» – Προσθήκη στον κήπο με τα Τρόπαια του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας
Διεθνής διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Σ΄ ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα ένα αγόρι έγινε μουσικός και έγραψε το ωραιότερο τραγούδι του κόσμου! Ο μουσικός μας έγινε ένας περιπλανώμενος τροβαδούρος, που ερωτεύτηκε, ορκίστηκε, ξέχασε, κολακεύτηκε, κέρδισε και έχασε…. Έμαθε πως όταν εύκολα γίνεσαι κατακτητής, το ίδιο εύκολα γίνεσαι και κατακτημένος. Ένα ακόμη εξωτικό τρόπαιο. Στο τέλος, έγινε σκόνη και χάθηκε στη θάλασσα. Κι έτσι το ωραιότερο τραγούδι του κόσμου δεν ακούστηκε ποτέ….

… ακούστηκε όμως ένα άλλο τραγούδι με τη συμβολική δύναμη της ίδιας της ιστορίας που τα ερτζιανά κύματα μετέφεραν σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το «Όσοι ζουν αληθινά» με τη φωνή της μαθήτριας του Μουσικού Σχολείου και μέλους της καλλιτεχνικής ομάδας «Έπεα Πτερόεντα», Χριστιάνας Ζωνίτσας. Η ιστορία που διηγήθηκαν οι μαθητές και οι στίχοι του παραπάνω τραγουδιού είναι του μουσικο-συνθέτη Φίλιππου Πλιάτσικα και περιέχεται στη σειρά «Παραμυθένια» του ένθετου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (6-7-2002).

Διεθνής διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Είναι γνωστές οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες στη σύνθεση και μουσική απόδοση του Φίλιππου Πλιάτσικα. Είναι επίσης γνωστές οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες και οι σκηνογραφικές/σκηνοθετικές ιδέες ανανέωσης που επιχειρεί με φαντασία και κοπιαστική εργασία η Φιλόλογος-Θεατρολόγος Καλλιόπη Καλποδήμου, συμμετέχοντας ενεργά στην επιτυχημένη πορεία του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, αλλά και άλλων εκτός σχολείου εκδηλώσεων που αναλαμβάνει. Αυτή τη φορά συνεργάστηκε με έναν άλλο άξιο εκπαιδευτικό και μουσικό, τον Γιώργο Μακροθανάση συμμετέχοντας σε ένα Διεθνή Θεατρικό Διαγωνισμό Νέων, τον «Youth Theatre on air». Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διεθνές φεστιβάλ «ραδιοφωνικού θεάτρου» (μας θύμισαν την παλιά εκπομπή «το Θέατρο στο Ραδιόφωνο» με χιλιάδες ακροατές σε όλη την Ελλάδα), προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στο Θεατρικό kαλλιτεχνικό Κέντρο «Πούπουλο» (Θεσσαλονίκη), το ίδρυμα Motivation in Arts (Kύπρος) και το Creative Drama & Arts Centre (Αυστραλία). Στο πλαίσιο αυτού του Φεστιβάλ δημιουργήθηκε από τους δυο εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου η καλλιτεχνική ομάδα «Έπεα Πτερόεντα», η οποία συμμετείχε στην 5η Διεθνή Ραδιοφωνική Συνάντηση «Θέατρο μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο» (Creative International Digital Encounter Children & Youth Performing ON AIR-2024).

Διεθνής διάκριση για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

Η διασκευή του κειμένου και η σκηνοθεσία έγινε από την Καλλιόπη Καλποδήμου, ενώ ο Γιώργος Μακροθανάσης ανέλαβε τη σύνθεση, τη μουσική επιλογή και το editing. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και η αναγνώριση επιβεβαιώθηκε με την απονομή της διάκρισης η οποία πρόσθεσε στον «Κήπο με τα τρόπαια» του σχολείου, ακόμη ένα! Αποτελεί μια απόλυτα δημιουργική εξέλιξη  σε μια σειρά κοπιαστικών προσπαθειών οι οποίες, χρόνια τώρα από την ίδρυση του σχολείου, επιτρέπουν στην αργολική κοινωνία να χαίρεται τις παρουσίες των παιδιών της, το πνεύμα νεωτερισμού και δημιουργίας των εκπαιδευτικών της και να ωφελείται πνευματικά και ψυχαγωγικά από τις δράσεις του.

(Γ. Κόνδης)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis