home design 800x400

Μεσσηνία: Αναστήθηκε η Φλεσιαδα μέσα από μία ορεινή σύναξη

Η πεζοπορική βιωματική ομάδα «Τα Γεράκια» διοργάνωσε επίσκεψη στο χωριό

Η πεζοπορίκη ομάδα «Τα Γεράκια» στο πλαίσιο των δράσεων της με στόχο την αναγέννηση της υπαίθρου πραγματοποίησε τη Κυριακή 23 Ιουνίου με την αμέριστη αρωγή κατοίκων και του προέδρου του χωριού ορεινή σύναξη στη Φλεσιάδα Μεσσηνίας.

Με την συμμετοχή να είναι μεγάλη παρά την αφόρητη ζέστη νωρίς το πρωί ξεκίνησε η περιήγηση και πεζοπορική εξόρμηση από το χωριό στα Ταμπούρια τόπο θυσίας όπου υπάρχει ανάλογο μνημείο που υπενθυμίζει τη θυσία του Παπαφλέσσα και των παλικαριών του.

Στη συνέχεια από άλλο μονοπάτι ολοκληρώθηκε η κάθοδος στην καρδιά του χωριού την περιποιημένη και γραφική πλατεία της.Φλεσειαδας.

Οι λιγοστοί κάτοικοι φίλο ξενησαν και κέρασαν τους περιηγητές οι οποίοι παρέμειναν για αρκετές ώρες γεμάτες με σ’υζητήσεις και αναμνήσεις από τη ζωή στο χωριό.

Η Φλεσιαδα παραμένει ένα όμορφο χωριό όπου η κτηνοτροφία ανθίσταται οπότε και ο επισκέπτης βιώνει στιγμές από την αυθεντική ζωή σε ένα ορεινό χωριό.

Να σημειωθεί πως την φωτογράφηση για την παρουσίαση στο διαδίκτυο της δράσης είχε ο Σταύρος Τουφεξής ενώ για τη συγκεκριμένη δράση συνεργάστηκαν ο πρόεδρος του χωριού Παναγιώτης Μαθιός ο Χρήστος Μαθιός και ο Γιάννης Λάσκαρης με τον Γιώργο Σταθόπουλο .

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version