home design 800x400

Μάνη: 198η επέτειος της μάχης του Διρού

Ξεχωρίζει η αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ, στο ακρογιάλι του Διρού

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Μάνη: 198η επέτειος της μάχης του Διρού

Εορταστικές, τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης του Διρού, όπου οι Μανιάτισσες, με μοναδικό όπλο το δρεπάνι του θερισμού, ταπείνωσαν (22 – 26 Ιουνίου 1826), στο ακρογιάλι του Διρού, τον αήττητο, τότε Ιμπραήμ Πασά, θα πραγματοποιηθούν, το διήμερο, 29 και 30 Ιουνίου, στον Πύργο του Διρού Μάνης.

Ξεχωρίζει η αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ, στο ακρογιάλι του Διρού η οποία θα γίνει στις 8 το απόγευμα, το Σάββατο, 29 Ιουνίου. Θα λάβει χώρα, θεατρικό δρώμενο απ’ το Σώμα Απόδοσης Τιμών του δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ, θα ακολουθήσει Επιμνημόσυνη Δέηση, απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες στην αναπαράσταση, αλλά και βράβευση αθλητών που θα πάρουν μέρος σε σκοπευτικούς αγώνες.

Η επίσημη Δοξολογία θα γίνει την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Διρού. Έπειτα, στην κεντρική πλατεία, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, χαιρετισμοί και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, απ΄ την Υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη.

Θα ακολουθήσει χορευτικό δρώμενο απ’ την ομάδα τέχνης και πολιτισμού του δήμου της Ανατολικής Μάνης. Στην εκδήλωση, θα συμμετέχει και η τετράχορδη χορωδία του Μουσικού Ομίλου Γυθείου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με δεξίωση που θα οργανώσει ο δήμος, προς τους επίσημους καλεσμένους του.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version