home design 800x400

Η ιστορία της Ερμιονίδας στο Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ερμιονίδα, Ιστορικά και Λαογραφικά Τεκμήρια»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 23 Ιουνίου, το Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου, όπου φιλοξενείται η Έκθεση «Ερμιονίδα, Ιστορικά και Λαογραφικά Τεκμήρια». Την έκθεση διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και το Ιστορικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου.

Η έκθεση παρουσιάζει σημαντικές στιγμές της ιστορίας της Ερμιονίδας μέσα από βιβλία, παραδοσιακές φορεσιές, χειρόγραφα, αντικείμενα και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η διάσωση, διατήρηση, ανάδειξη και προβολή αυτών των τεκμηρίων στο κοινό αποτελεί πολιτιστικό θησαυρό που προάγει τη γνώση της ιστορίας, διαφυλάσσει τη συλλογική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Επιπλέον, “είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου από τον υπεύθυνο αξιωματικό. Συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχημένη οργάνωση!“, αναφέρει ο κ. Γεωργόπουλος.

ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας
ΦΩΤΟ: Δήμος Ερμιονίδας

Οι εθελόντριες του Ιστορικού Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου θα βρίσκονται στο Μουσείο έως τις 28 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 19:00.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version