home design 800x400
home design 1170Χ320

Μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι – Δραματική έκκληση του δημάρχου. 112: Απομακρυνθείτε προς Πορτοχέλι και Ερμιόνη

Δήμαρχος Ερμιονίδας: «Εκκενώστε προς Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή»
Φωτιά ξερόχορτα

Μεγάλη φωτιά έχει εκδηλωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Κρανίδι με την κατάσταση στην περιοχή να είναι πολύ δύσκολη.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τις 16:00 το μεσημέρι καίει κοντά σε σπίτια. Οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος απευθύνει δραματική έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιώτες υδροφόρες και τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Ερμιονίδας. Έχουν ζητηθεί και βρίσκονται καθοδόν εναέριες δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο ήδη βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

«Σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή στο Κρανίδι», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Δραματικές εικόνες στο Κρανίδι

Δραματικές στιγμές ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου οι κάτοικοι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν οι ίδιοι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Εντωμεταξύ το 112 ήχησε και καλεί τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι να απομακρυνθεί προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

112kranidi
Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης
Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές

Από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης:

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. Μόνο τις τελευταίες ώρες, εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές. Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Το 112 απέστειλε έντεκα μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας, και Λυρκεία Αργολίδας.

Στη Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λειβαδιά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε 2 ώρες από την εκδήλωσή της. Ομοίως έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες μέρες.

Γι’ αυτό, εφιστούμε την προσοχή σε όλους:

Αν δείτε καπνό ή φλόγες,

Καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112

Καλέστε μας αμέσως! Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν.

Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis