home design 800x400
home design 1170Χ320

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Μπαράζ εκκενώσεων, έκλεισε η εθνική Πατρών – Πύργου

Ένας τραυματίας στο Αλποχώρι- Εκκενώνονται Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά, Σκουροχώρι, Βάλμη και Μασουρέικα, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Πετραίικα, Απιδούλα, Μαζαράκι

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Ηλεία. Ξέσπασε στην περιοχή Φραγκοπήδημα, κοντά στον Πύργο και κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά. Η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη με τους κατοίκους έξι χωριών να έχουν λάβει εντολή εκκένωσης.

Σε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων προχώρησε η Αστυνομία, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας Δουνέικα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή, Αλποχώρι.

Στο μεταξύ από ανακοπή σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 55χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός στη Μυρτιά δεν συνδέεται με την πυρκαγιά: Τον είχε βρει νεκρό ο αδελφός του, στην αυλή του σπιτιού του, πριν φτάσει η φωτιά στο χωριό, όπως έχει καταθέσει ο ίδιος στις Αρχές. Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Αλποχώρι.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης για Χανάκια και Αλποχώρι. Όπως έγινε γνωστό η κυκλοφορία στην εθνική Πατρών – Πύργου έχει διακοπεί από τα Χανάκια έως και τα Δουνέικα.

Στις 18.15 δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Μυρτιά και Σκουροχώρι προς Πύργο και λίγο αργότερα για τα χωριά Βάλμη και Μασουρέικαι προς το Σιμόπουλο. Στις 7 εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους προς τον Πύργο οι κάτοικοι της Σκαφιδιάς και του Αγίου Ηλία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis