home design 800x400
home design 1170Χ320

Κρανίδι: Αν βρίσκεστε Πετροθάλασσα απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη – Η φωτιά στις αυλές σπιτιών

Νέο μήνυμα από το 112 για την φωτιά στο Κρανίδι – Δραματικές ώρες στην Ερμιονίδα
Φωτιά πυροσβεστική Ναύπλιο

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στο Κρανίδι, με τις φλόγες να βρίσκονται σε οικισμούς. Μετά την δραματική έκκληση του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου, που καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη και το αρχικό μήνυμα του 112 που επίσης καλούσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι να απομακρυνθεί προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, ένα νέο μήνυμα έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα όσοι βρίσκονται στην Πετροθάλασσα, λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

112: Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies

Χάλασε το 112

Προσωρινή βλάβη αντιμετωπίζει ο μηχανισμός του 112 την ώρα που οι φωτιές έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ισχυρότατους ανέμους.

Το 112 έχει «πέσει» από τις 16:00 και δεν μπορούν να αποσταλούν μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών που κινδυνεύουν.

Έτσι, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ζητά από τα ΜΜΕ να ενημερώνουν για τις εκκενώσεις λόγω πυρκαγιών.

Στο anagnostis.org το παρακάτω μήνυμα στάλθηκε από την Ελληνική Αστυνομία:

ΔHMOΣIOΠOIHΣH MHNYMATΩN YΠOYPΓEIOY KΛIMATIKHΣ KPIΣHΣ & ΠOΛITIKHΣ ΠPOΣTAΣIAΣ 21/06/2024 16:50. ΔAΣIKH ΠYPKAΓIA ΣTHN ΠEPIOXH ΣAΣ. AN BPIΣKEΣTE ΣTHN ΠEPIOXH ΠETPOΘAΛAΣΣA APΓOΛIΔAΣ AΠOMAKPYNΘEITE ΠPOΣ EPMIONH. AKOΛOYΘEITE TIΣ OΔHΓIEΣ TΩN APXΩN.

Η πυρκαγιά επεκτείνεται πολύ κοντά σthn οικιστική ζώνη και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 11 οχήματα και 4 ελικόπτερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 15:25 περίπου στο Κρανίδι και πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Ενημέρωση Πυροσβεστικού Σώματος

Νέα ενημέρωση πραγματοποίησε πριν λίγο το Πυροσβεστικό Σώμα για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου:

Από Ω/18:00/20-06-2024 έως Ω/18:00/21-06-2024 εκδηλώθηκαν 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη  δεκαοκτώ (18).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis