home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιά στην Αρκαδία: Νέο 112, εκκενώνονται χωριά προς Μεγαλόπολη

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές
Φωτιά Αρκαδία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς Μεγαλόπολη λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Απιδίτσα και Χρούσα Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Μεγαλόπολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Νωρίτερα είχε ηχήσει και άλλο μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χωρέμη Αρκαδίας απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα (δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο).

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis