home design 800x400

Αργολίδα: Κλιματιζόμενη αίθουσα στη Λυρκεία για τα εκκενωμένα χωριά

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Λυρκείας

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Λυρκείας. Όλα τα μηχανήματα και οι υδροφόρες του Δήμου βρίσκονται στο σημείο, ενώ παρόν είναι ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιώργος Δημάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σπύρος Στείρης.

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών έχει φροντίσει ήδη να υπάρχει κλιματιζόμενη αίθουσα στην κοινότητας της Λυρκεία όπου έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εκκενωθεί ενώ υπάρχει ήδη μέριμνα για την προμήθεια νερού και τροφής για τους πυροσβέστες.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Μαλτέζος: Γεμάτες οι δεξαμενές

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος:

«Ο δήμος Άργους Μυκηνών είχε φροντίσει ήδη πριν το Πάσχα όλες οι δεξαμενές και οι 24, που έχουν τοποθετηθεί εντός του Δήμου μας, να είναι γεμάτες νερό.

Όπως φαίνεται και από το video, ο ανεφοδιασμός των πυροσβεστικών ελικοπτέρων απαιτεί πολύ μικρότερο χρόνο και έτσι οι ρίψεις είναι συνεχείς.

Ελπίζουμε και σε αυτή την περίπτωση, η χρήση των δεξαμενών να είναι σημαντική και σωτήρια, όπως ήταν και για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Προσύμνη, τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Σχόλια

Exit mobile version