home design 800x400
home design 1170Χ320

Μεσσηνία: 7 χρόνια φυλακή στον 31χρονο για τις φωτιές στη Χρυσοκελλαριά

Αποφασίστηκε να εκτίσει ένα έτος της ποινής του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
Χειροπέδες αστυνομία

Η δίκη του 31χρονου που είχε συλληφθέι πέρσι ως υπεύθυνος για τις φωτιές στην Χρυσοκελλαριά και Υάμεια, ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό.

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ αποφασίστηκε να εκτίσει ένα έτος της ποινής του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κατηγορούμενος που είχε ομολογήσει εκτός από τις 2 παραπάνω φωτιές και τις πυρκαγιές τόσο του 2021 όσο και του 2022 στην ευρύτερη περιοχή , κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση και δεν έχει κάνει τίποτα.

Αναφορικά με την ομολογία του υποστήριξε πως το έκανε λόγω του ότι του ασκήθηκε βία κατά την ανάκριση και τον έπιασε κρίση πανικού.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν έγγραφα με πραγματογνωμοσύνες ψυχιάτρων , υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και έχει νοητική υστέρηση.

Ο 31χρονος , ο οποίος είναι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής, κατά την ανάκριση του από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2023, είχε ομολογήσει ότι αυτός έβαλε τις φωτιές στην Υάμεια το μεσημέρι της 18ης Ιουλίου του 2023 καθώς και , μια ακόμα, λίγες μέρες πριν, όπου κάηκαν 30 στρέμματα.

Παράλληλα, είχε παραδεχτεί πως αυτός έβαλε και τη φωτιά στη Χρυσοκελλαριά τον Ιούλιο του ’22, όταν έγιναν στάχτη 2.500 στρέμματα, κυρίως καλλιέργειες, ενώ είχε κινδυνέψει και το χωριό.

Όπως επίσης και τη μεγάλη φωτιά του 2021 στο Βασιλίτσι (είχε ξεκινήσει από τη Χρυσοκελλαριά) , όταν κάηκαν 4.000 στρέμματα και 22 σπίτια και αγροικίες.

Να σημειωθεί τέλος οτι μετά την περυσινή απολογία του ο 31χρονος κατηγορούμενος βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές του Ναυπλίου .

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis