home design 800x400

Καλαμάτα: Νέες γεωτρήσεις για πόσιμο νερό

Mε σκοπό να ενισχυθεί επικουρικά το δίκτυο υδροδότησης της Καλαμάτας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Καλαμάτα: Νέες γεωτρήσεις για πόσιμο νερό

Εργασίες, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων γεωτρήσεων που θα γίνουν σε διάφορα σημεία του Δήμου, ξεκίνησαν από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας στο Αριοχώρι την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, πλησίον της δεξαμενής της Κοινότητας. Στόχος των παρεμβάσεων να εξασφαλιστεί επιπλέον παροχή πόσιμου νερού, με σκοπό να ενισχυθεί επικουρικά -εφόσον αυτό απαιτηθεί- το δίκτυο υδροδότησης της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας το προηγούμενο διάστημα έλαβε απόφαση να ξεκινήσει την ανόρυξη μιας σειράς γεωτρήσεων που σκοπό έχουν την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών ύδατος, με γνώμονα τόσο την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων υδροδότησης περιοχών (αύξηση πληθυσμού, αυξημένες καταναλώσεις, άνυδρο χειμώνα κ.ά.) όσο και της απαιτούμενης εναρμόνισης με το σχέδιο ασφαλείας νερού που η ΔΕΥΑΚ διαθέτει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο «η αρχή έγινε σήμερα από το Αριοχώρι, και αναμένονται τα αποτελέσματα να αξιολογηθούν ώστε να προχωρήσουν και οι επόμενες προγραμματισμένες γεωτρήσεις με στόχο να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αν χρειαστεί, να ενισχύσει επικουρικά με επιπλέον ποσότητες πόσιμου νερού το δίκτυο υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας».

Να σημειωθεί ότι των παρεμβάσεων που εξελίσσονται έχει προηγηθεί υδρογεωλογική μελέτη προκειμένου να εντοπιστούν οι κατάλληλες περιοχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version